1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇÖZÜM İÇİN KIBRISLI TÜRK'ÜN SÖZÜ OLACAK!
ÇÖZÜM İÇİN KIBRISLI TÜRK'ÜN SÖZÜ OLACAK!

ÇÖZÜM İÇİN KIBRISLI TÜRK'ÜN SÖZÜ OLACAK!

DENKTAŞ: “ÇÖZÜM İÇİN KIBRISLI TÜRK'ÜN SÖZÜNÜN VAR OLACAĞINI DÜNYAYA DUYURMAK HEPİMİZİN GÖREVİ OLMALIDIR”

A+A-

“RUMLARIN TEK HEDEFİ KIBRIS TÜRK TARAFINI GÖRÜŞME MASASININ ÖZNELERİNDEN BİRİ OLMA DURUMUNDAN DÜŞÜRMEK”

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Rum kesiminin uzun yıllardan beridir devam etmekte olan "alt yönetim" ve buna bağlı olarak geliştirdikleri "Kıbrıs sorunu Türkiye'nin adayı işgal sorunudur" tezlerini bir Dışişleri Müdürüne yaptırdıkları " Eroğlu ile görüşmeye gerek yoktur, muhatap Türkiye'dir" açıklaması ile pekiştirme maksadının çok net bir şekilde görülmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Denktaş, “Bu konuyu çok yakından takip ederek Rum tarafına haddini bildirmek ve bir çözüm için Kıbrıslı Türk'ün sözünün var olacağını dünyaya duyurmak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

Denktaş, Rumların tek hedefin Kıbrıs Türk tarafını görüşme masasının öznelerinden biri olma durumundan düşürerek çözüm için direk olarak Türkiye’yle masada buluşmak olduğunu söyledi.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş yaptığı açıklamada, özellikle 2006 yılından beri KKTC'de yaşananların Rum tarafının eline önemli bir koz verdiğini belirterek, UBP Kurultay süreci ve sonrasında yaşananların ve Başbakan Küçük'ün demeçlerinin bu durumu daha da güçlendirdiğini ve kendi kendimizi yönetmediğimiz olgusu, köşe yazarlarının tamamen iç siyaset nedeniyle yapıkları yorumların ve muhalefetin yine iç siyaset nedeniyle yapmış olduğu eleştirilerin Rum tarafını bu en zor dönemlerinde bile şımartmaya yettiğini savundu.

“Rum tarafı kıytırık bir müdüre yaptırmış olduğu bu açıklama ile Anastasiadis'in esas hedefinin ne yapıp edip TC Başbakanı Sn Erdoğan ile görüşmek olduğunu ifşa etmişlerdir. Şimdi tek uğraşacakları, gayri resmi bir ortamda bile olsa Sn Erdoğan ile bir araya gelerek en azından bir kaç kelime edebilmektir” diye konuşan Denktaş, tek hedefin Kıbrıs Türk tarafını görüşme masasının öznelerinden biri olma durumundan düşürerek çözüm için direk olarak Türkiye’yle masada buluşmak olduğunu söyledi.

Bunu başarmaları veya buna giden yolu açmaları halinde adanın artık bir Yunan adası olduğunu kendilerince ispatlamış ve Türkiye'yi " Garantör Ülke " pozisyonundan  “işgalci ülke" pozisyonuna transfer etmeyi de başarmış olacaklarını söyleyen Denktaş, “Türkiye'nin bu basit oyuna gelmeyecek kadar büyük bir ülke olduğunu bilmekle beraber, kendi içimizde İrsen Küçük'ün ve bazı arkadaşlarının Cumhurbaşkanı Eroğlu ile yürüttükleri çatışma ortamının Rum tarafını güçlendirdiğini görmek ve artık bu didişmeleri bir tarafa bırakarak, sağcısı ve solcusu ile, görüşlerini beğenmesek de Cumhurbaşkanı'mızın Rum tarafının görüşmeci muhatabı olduğunu hep birlikte ortaya koymak bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi.

Denktaş açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“Hiç kimse " kıytırık bir Rum müdürün söylediklerini niye ciddiye alıyorsunuz?" gibi bir tavırla bu olayı küçümsemesine izin vermemeliyiz. KKTC vatandaşları olarak asla " zaten bizim sözümüz yok ki" zavallılığına düşmeyi kabullenmemeliyiz. Kıbrıslı Türk'ün sözünü Türkiye'nin de sözü haline getiren Denktaş bunu başarmışsa her bir KKTC vatandaşı önce kendi kendine güvenirse bunu hep birlikte başarabileceğimize inanmalıyız”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.