1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “CTP-BG ÜLKEDE EN ERKEN ZAMANDA SEÇİMİ HEDEFLİYOR”
“CTP-BG ÜLKEDE EN ERKEN ZAMANDA SEÇİMİ HEDEFLİYOR”

“CTP-BG ÜLKEDE EN ERKEN ZAMANDA SEÇİMİ HEDEFLİYOR”

CTP-BG’DEN ERKEN SEÇİM KARARI DEĞERLENDİRMESİ

A+A-

YORGANCIOĞLU: “CTP-BG ÜLKEDEKİ KAOS ORTAMININ SONA ERMESİ, YENİ BİR HÜKÜMETİN OLUŞMASI İÇİN MÜMKÜN OLAN EN ERKEN ZAMANDA SEÇİMİ  HEDEFLİYOR”

“ŞİMDİ YAPMAMIZ GEREKEN DİDİŞMEK DEĞİL, BU ÜLKEYİ AYDINLIĞA TAŞIMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMAKTIR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG)  Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin ülkedeki kaos ortamının sona ermesi, toplumsal gerginliğin yerini umuda bırakması ve ülkeyi ileriye taşıyacak yeni bir hükümetin oluşması için “mümkün olan en erken zamanda seçimi” hedeflediğini kaydetti.

Yorgancıoğlu yazılı açıklamasında, “CTP, ‘mümkün olan en erken seçim’ hedefine uygun olarak 28 Temmuz tarihine onay verirken, aynı zamanda halkımızın siyasal iradesinin en erken zamanda yeniden oluşmasına onay vermiştir. Onay vermiştir çünkü Kıbrıs Türk halkını bu hükümetin yarattığı yıkımdan, ilk hedeflenen erken seçim tarihinden iki ay daha erken kurtarmanın yolu açılmıştır” dedi.

Daha düne kadar, ‘Bu hükümet bir tek gün dahi bu koltuklarda oturmamalıdır’ dediğini iddia ettiği bazı çevrelerin mümkün olan en erken tarihte seçime gidilmesi kararına şimdi neden tepki gösterdiğini anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Yorgancıoğlu, CTP’nin  hükümete ‘Güvensizlik’ ve ‘Erken Seçim’ önergesi verilmesine yönelik sürecin en başında hedefinin ‘en erken seçim’e ulaşmak olduğunu açıkladığını belirtti.

Yorgancıoğlu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yine CTP, bu sürecin ardından oluşabilecek bir seçim hükümetinde yer almayacağını açıklıkla ortaya koyan tek parti olmuştur. CTP, diğer muhalefet partileri ve milletvekilleri ile birlikte Güvensizlik Önergesi’ne imza koymuş ve bu önergenin Meclis’e sunulmasını da desteklemiştir. Ancak özellikle altını çizmek isterim ki, erken Seçim ve Güvensizlik önergelerinin masaya yatırıldığı toplantılarda, CTP’nin daha erken bir seçim tarihinin ortaya çıkması durumunda bundan kaçmayacağı net olarak taraflara ifade edilmiştir.”

CTP-BG’nin bu görüşünü, Erken Seçim ve Güvensizlik önergeleri Meclis Başkanlığı’na sunulmadan önce de tüm ilgili taraflara yeniden tekrarladığını ifade eden Yorgancıoğlu, CTP’nin UBP Hükümeti’ne yönelik ‘Güvensizlik’ tavrının  hiçbir tartışmaya yer vermeyecek kadar açık ve net olduğunu dile getirdi.

“SARAY -HÜKÜMET ÇEKİŞMESİNİN BİR UNUSURU OLMAK NİYETİNDE DEĞİLİZ”

“Partimiz, ne UBP içindeki ayrışmaya taraftır, ne de saray – hükümet çekişmesinin bir unsuru olmak niyetindedir” diyen Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin tüm kadrolarıyla bir bütün olarak ülkeyi  ileriye taşıyacak projelere yoğunlaşma, Kıbrıs Sorunu’nun çözümü ve barış ikliminin yaratılması yönünde adımlar atma, tüm toplumsal kesimlerle işbirliği içerisinde ülkedeki yıkımı en erken zamanda ortadan kaldırma hedefinde olduğunu kaydetti.

Yorgancıoğlu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Partimize yönelik bu gerçekler dışında dile getirilen tüm senaryolar üzücü olduğu kadar, ne yazık ki çok başka hesaplar içermektedir.

Tüm siyasi aktörlere çağrımız, elde ettiğimiz en erken tarihte seçim fırsatını iyi değerlendirmek, ülkenin ve insanımızın önünü açacak işbirliği ve projelere yoğunlaşmaktır. Meclis’teki işbirliğimizi, toplumsal projeleri yaşama geçirmek için her zaman sürdürmeye hazırız.

Şimdi yapmamız gereken didişmek değil, bu ülkeyi aydınlığa taşımak için çok çalışmaktır.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.