1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CUMAYA KADAR SÜRECEK
CUMAYA KADAR SÜRECEK

CUMAYA KADAR SÜRECEK

Cumaya kadar sürecek;

A+A-

İngiliz Üsleri’nde çalışan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar, maaşlarından kesinti yapılacak olması nedeniyle uyarı grevi başlattı.

 

İngiliz Üsleri’nde çalışan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar, maaşlarından yüzde 17.50’ye kadar kesinti yapılacak olması nedeniyle uyarı grevi başlattı.

Grevi Türk-Sen’e bağlı Askeri Müstahdemler Sendikası ile Güney Kıbrıs’tan SEK, PEO ve PASİDİ, yüzde17.50’ye varan maaş kesintisi uygulamasının durdurulmasını talep ediyor.
Grevin, cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceği belirtildi.

İngiliz Üsleri’nde sivil olarak 700’e yakın Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum çalışıyor.

Sendikalar ayrıca, Dikelya ile Ay Nikolas Kampı’nın giriş kapısında dün sabah eylem düzenledi.

Eyleme Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekillerinden Erkut Şahali ile Teberrüken Uluçay, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve Pile Muhtarı Nejdet Ermetal da katılarak destek belirtti.

700 civarında Türk ve Rum çalışan var

As-Sen Genel Sekreteri Levent Erboy’dan alınan bilgiye göre, AyNikolas, Dikelya, Piskobu, Ağrotur ve Trodos’ta bulunan İngiliz Üslerinde 700 civarında Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum bulunuyor.

İngiliz Hükümetinin İngiltere’deki ekonomik krizi bahane göstererek 1 Ocak 2012 ile 31 Aralık 2013 arasında Üsler’de çalışan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların maaşlarını, barem içi artış ve hayat pahalılığı da dahil dondurma kararı aldığını, bunun sendikalar tarafından kabul edildiğini belirten Erboy, İngiltere Hükümeti’nin daha sonra maaş dondurma kararını tek taraflı olarak 31 Aralık 2016’ya kadar üç yıl daha uzatma kararı aldığını anlattı.

Erboy, İngiltere hükümetinin şimdi de 1 Eylül’den geçerli olmak kaydıyla, Güney Kıbrıs’taki ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek, Üsler’de çalışan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların maaşlarına yüzde 12.5 ile yüzde 17.5 arası kesinti uygulama kararı aldığını kaydetti.

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.