1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TOPLANDI
CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TOPLANDI

CUMHURİYET MECLİSİ GENEL KURULU TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yasama ve denetim görevini birlikte yerine getirmek için bugün 12.25’te toplandı.

A+A-

Genel kurul ilk olarak, Meclis Divanı İdare Amiri ve Katip seçimi yapma kararı aldı. Seçime geçmeden önce söz alan UBP Milletvekilli Turgay Avcı, genel kurulun saat 12.30’da toplanmasını eleştirdi.

Kurul daha sonra komite raporları, Sayıştay Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komite ve Dilekçe Komitesi’nin 18 Şubat 2013 ve 18 Nisan 2013 tarihlerinde yapmış olduğu toplantılarda aldığı kararları gösteren cetvellerin Genel Kurul’da görüşülmesini kabul etti.

Genel kurulda daha sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’in İstanbul’da 29 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Genel Kurul toplantısına katılmasıyla ilgili kararı oy birliğiyle kabul edildi.

Sunuşlar bölümünde UBP’nin, partiden istifalar olması nedeniyle Sayıştay Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komite’de boşalan üyeliklere İskele Milletvekili Ahmet Zengin ve Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda’nın atanması bilgiye getirildi.

Genel kurulda ayrıca Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan İrsen Küçük’ün istifası ve hükümeti kurmak üzere başbakanlık görevini CTP Milletvekili Sibel Siber’e görev vermesine ilişkin tezkereler okunup, bilgiye sunuldu.

Kurulda daha sonra Demokrat Parti’nin adının Demokrat Parti-Ulusal Güçler olması bilgiye getirildi.

Genel kurul daha sonra Meclis Divanı İdare Amiri ve Divan Katip seçimlerine geçti. Hükümeti kurmakla görevlendirilen CTP Milletvekili Sibel Siber, oyunu kullanıp, Cumhurbaşkanına kabineyi sunmak için genel kuruldan ayrıldı.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.