1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. DAÜ’DE KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ…
DAÜ’DE KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ…

DAÜ’DE KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ…

DAÜ’DE KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ…

A+A-

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi, 51. Kütüphane Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Etkinlikler çerçevesinde bugün DAÜ Kütüphanesi bahçesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, “81 İlde ve KKTC’de Kitap Okuyoruz. Kitapla Barışıyoruz: Meydanlarda 30 Dakika Sessiz Kitap Okuyoruz” sloganlarıyla yapılan etkinlik, halkın kitap ve kütüphaneye ilgisini artırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, teknolojideki gelişmelerin gençlerin okuma alışkanlığını yitirmesine sebep olduğunu ifade ederek, kitap okumanın insana çok şey kattığını ve mutlaka bir hayat tarzı haline getirilmesi gerektiğini vurguladı.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam ise, kitap okumanın yol gösterici olduğunu ve bu tarz etkinlikleri artırmak gerektiğini ifade etti.

DAÜ’deki Kütüphane Haftası kapsamında bugün, saat 14.00’te ise TechKnowledge Firması Ülke Müdürü ve Turnitin Türkiye Temsilcisi Altan Gürsel tarafından “Turnitin: İntihal, Kopyacılık Analiz Programı; Tanıtım ve Eğitim Semineri” gerçekleştirildi. Etkinlikler yarın da devam edecek.

ÖĞRENCİLERE HEDİYE KİTAP DAĞITILIYOR

Öte yandan Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimini desteklemek amacıyla DAÜ Stadyumu’nda öğrencilere kendi seçtikleri kitaplar da hediye ediliyor.

Öğrenciler cuma gününe kadar, 09.00-15.30 saatleri arasında kitap alabilecekler.

Hafta kapsamında dün saat 10.30’da yazar Gürol Özkaya’nın katılımıyla “Kasaba Baf ve Hatırlayabildiklerim” ve “Teşhis” Kitapları ve Yaşama Dair Söyleşi” ekinliği gerçekleştirildi. Söyleşide kitaplarının içerikleri hakkında bilgiler veren Özkaya, dinleyicilere yaşamından kesitler de sundu.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.