1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. DAÜ’DE ULUSLARARASI 3. ISLAND DYNAMICS KONFERANSI
DAÜ’DE ULUSLARARASI 3. ISLAND DYNAMICS KONFERANSI

DAÜ’DE ULUSLARARASI 3. ISLAND DYNAMICS KONFERANSI

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM), dünya genelinde adalar konusunda çalışmalar ve etkinlikler düzenleyen çok uluslu “Islands Dynamics” örgütüyle birlikte konferans düzenliyor.

A+A-

Bu yıl üçüncüsü yapılacak konferans yarın, saat 10:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda başlayacak. Üç gün sürecek konferansta “Ada Turizmi”, “Ada Politikası”, “Kimlik”, “Mitoloji”, “Din Bakımında Adalar”, “Gelenekler ve Değişim”, “Enerji ve İklim” ve “Ada Sınırları” başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

Etkinlik çerçevesinde, saat 19.30’da Gazimağusa’daki Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda dünyanın farklı coğrafyalarındaki ada müziklerinin sunulacağı “Ada Müzikleri Gecesi” yapılacak.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre konferansla, ağırlıklı olarak kültür olmak üzere adalarla ilgili pek çok konuda akademik toplum, resmi kurumlar ve farklı sektörlerden katılımcıları bir araya getirerek araştırmaları paylaşmalarını sağlamak amaçlanıyor.

DAÜ-KAM Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı, konferansın, DAÜ ve KKTC’nin uluslararası alanda tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Konferansa, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yanısıra Fransa, ABD, Hindistan, Avustralya, Hırvatistan, Portekiz, İskoçya, Kanada, İsveç, Danimarka, Sri Lanka, İspanya, Almanya, Endonezya, Mauritius, Japonya, Malta, Çin Halk Cumhuriyeti, Yeni Zelanda, Ukrayna, İzlanda, Jamaika, Tayvan, Rusya, Filipinler, İrlanda, Kuzey İrlanda’dan katılım olması bekleniyor.

dau.jpg

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.