1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DAYIOĞLU, AVCILIK FEDERASYONU YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ
DAYIOĞLU, AVCILIK FEDERASYONU YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

DAYIOĞLU, AVCILIK FEDERASYONU YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, Avcılık Federasyonu Başkanı Aysın Karaderi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Dayıoğlu, Karaderi’den, yeni çıkacak olan “Su Ürünleri Avcılığında Tuzakların Yasaklanması” ve “Belirli Avcılık Yasaklarına” ilişkin görüşlerini aldı.

Avcılar Federasyonu Başkan ve üyeleri, denizlerin korunması, balıkçıların avlanmasının kontrol altına alınması, balıkların üreme dönemlerinde yasakların getirilmesi, profesyonel balıkçıların gerekli kriterlere sahip olması gerektiği görüşlerini Bakan Sami Dayıoğlu’na aktardı.

Bakan Sami Dayıoğlu, hem Hayvancılık Dairesi hem de Federasyonun hassasiyetlerini göz önüne alarak değerlendirmede bulunma taraftarı olduğunu, ortak bir çözümün sağlıklı kararlar getireceğini, karşılıklı diyaloğun her zaman önemli olduğunu vurguladı.

Dayıoğlu, yeni çıkacak olan ve ilgili sivil toplum örgütlerinin de görüşlerinin alındığı esas tüzük hazırlanıncaya kadar balık tuzaklarının yasaklanması, kontrol ve denetimlerde kolaylık sağlanması için avlanabilir boy  yasakları,  balıkçılık ağ ve baragadi malzemelerinin işaretlenmesi ile kıyıya atılmalarının engellenmesi  konularında ivedi düzenleme getirilebilmesi amacıyla söz konusu tüzük tasarılarının hazırlandığını söyledi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.