1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “DENKTAŞ’IN ANITI KONUSUNDA HALEN NET BİR AÇIKLAMA YOK”
“DENKTAŞ’IN ANITI KONUSUNDA HALEN NET BİR AÇIKLAMA YOK”

“DENKTAŞ’IN ANITI KONUSUNDA HALEN NET BİR AÇIKLAMA YOK”

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıtı için sürekli devlet makamlarına basın yoluyla ikazlarda bulunduklarını “fakat halen anıt konusunda net bir açıklama yapılmadığını” kayde

A+A-

“DENKTAŞ’IN ANITI KONUSUNDA HALEN NET BİR AÇIKLAMA YOK”

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça,  Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıtı için sürekli devlet makamlarına basın yoluyla ikazlarda bulunduklarını “fakat halen anıt konusunda net bir açıklama yapılmadığını” kaydetti.

Akça yazılı açıklamasında, derneğin “200 günlük icraatlarını” basınla paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Derneğin Merkez binasını Lefkoşa Kızılbaş Bölgesinde kullanıma açtıklarını ifade eden Akça, lokal açılışlarının tüm adada hızla devam edeceğini belirtti. Akça, Gazimağusa’da lokal açarak gençlerin boş vakitlerini geçirebileceği güzel bir ortam oluşturduklarını da kaydetti.

Web sitesi ve Denktaş’ın ismini taşıyacak olan derginin çalışmalarını da yaptıklarını anlatan Akça, “Denktaş’ca” isimli derginin Denktaş ile ilgili her türlü bilgiyi içereceğini kaydetti.

Akça, yine Denktaş’ın adını taşıyacak, içinde yaşam alanlarının da olacağı “Rauf R. Denktaş Yaşam Parkı” için çalışmaların ve temasların devam ettiğini; milli anma günlerinde ve özel günlerde tüm halkla düşüncelerini paylaşmaya devam edeceklerini belirtti.

Merhum lider Denktaş’ın sadece KKTC’de değil tüm Türki Devletlerde ve dünyada  kabul gören bir lider olduğuna da işaret eden Akça, “Bizlere emanet olarak bıraktığı KKTC’yi dünyaya tanıtmak için yapacağımız lobi çalışmaları  için yönetim kurulu olarak Türki Devletlerle temaslar kurmaya başladık” dedi.

Bu bağlamda Dışişleri Bakanlığı ile görüşme yapmak için hazırlandıklarını belirten Akça, tüm derneklerin kendi aralarında platformlar kurarak devletle işbirliği içinde, dışta KKTC’nin güçlendirilmesine çalışması gerektiği yönündeki görüşünü dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.