1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET BANKALARDAN ALACAĞINI NEDEN TAHSİL ETMİYOR ?”
“DEVLET BANKALARDAN ALACAĞINI NEDEN TAHSİL ETMİYOR ?”

“DEVLET BANKALARDAN ALACAĞINI NEDEN TAHSİL ETMİYOR ?”

Hala hayata geçirilemedi!

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti, yıllar önce batan bankalarla ilgili olarak mecliste bekleyen yasa tasarısının hala hayata geçirilemediğini belirterek, “Mevduat sigorta fonu mudilere ödeme yaparken devlet bu bankalardan alacağını neden tahsil etmiyor ?” diye sordu.

SDP Başkanı Tözün Tunalı, zaman aşımına uğratılsın diye şu an meclisteki tüm partilerin konuyu gizlediğini savunarak, bu yasa tasarısının geçmesi durumunda bu paraların tahsili yoluna gidileceğini, ancak mecliste görev yapan partilerin bu bankalarla olan yakınlığı neticesinde bu yasayı geçirme niyetinde olmadığını ileri sürdü.

Halk usulsüzlükler konusunda tedirginlikler yaşarken tüm partilerin seçim öncesinde “biz iktidar olursak kesinlikle bunların üzerine gideceğiz” sözünü verdiklerini  savunan Tunalı, bugün hiçbir partinin verdiği sözü yerine getirmediğini söyledi.

“Trilyonlarca liralık bir meblağın hortumlanmasının hesabını kim soracaktır?” diyen Tunalı, halkın hortumlanan paranın sonucunu merak ettiğini belirtti.

Tunalı, Meclisin ilgili yasayı geçirmediği sürece hep şaibe altında kalacağını öne sürerek, zaman aşımına uğratılması durumunda kimsenin bunun hesabını veremeyeceğini dile getirdi ve “yetimlerin hakkını yiyenin ve mecliste bu kişilerin koruma altında olmasının hesabının sorulması” için meclisteki partileri göreve davet etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.