1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET NEREDE?
DEVLET NEREDE?

DEVLET NEREDE?

Sosyal Hizmetler Dairesi uyuyor mu?

A+A-

Yediler bölgesinde derme çatma bir yapı altında yaşamaya çalışan 75 yaşındaki Muzaffer Uzkaplan’ın yardıma muhtaç durumu devleti ilgilendirmedi. Sosyal Hizmetler Dairesi yardıma muhtaç kadını görmezden geldi. Duyarlı bir vatandaşın yaptığı yardım ile yaşlı kadın biraz nefes alma şansına kavuştu

5 Mart Çarşamba günü yayınlanan “Ekmek alacak parası yok” başlıklı haberde konu edilen 75 yaşındaki Muzaffer Uzkaplan isimli kadınla ilgili devlet duyarsızlığı devam ediyor.

Yaşama savaşı veren kadına devletin hiçbir kuruluşu ulaşıp durumuyla ilgili tek bir soru sormadı. Uzkaplan’ın yaşamak zorunda kaldığı hayatın Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından hiçbir sakıncası bulunmuyor mu?

Sosyal Hizmetler uzmanları Uzkaplan’la ilgili neden kılını kıpırdatmıyor?

Yediler bölgesinde derme çatma bir yapı altında yaşamaya çalışan 75 yaşındaki Muzaffer Uzkaplan, hayatının son demlerinde rahat etmek isterken, tam bir yaşam mücadelesi veriyor…

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm siyasilerin güzel sözler kurduğunu dinleyen Uzkaplan, kendisinin durumuna hiç bir devlet yetkilisinin ilgi göstermemesi karşısında hayal kırıklığı yaşıyor.

DUYARLI BİR VATANDAŞ ÇIKTI!

İngiltere’de yaşayan ve adının duyulmasını istemeyen bir vatandaş, Muzaffer Uzkaplan’a para yardımı yaptı. Ancak parayı kullanmada da sorunu olan Uzkaplan’a muhabirimiz söz konusu para ile gıda alıp, daha sağlıklı beslenebilmesi için yardımcı oldu.

İLAÇLARINI ALAMIYOR

Hiçbir kimsesi olmayan 75 yaşında tek başına atıl bir evde yaşayan Uzkaplan’ın hiçbir kazancı da bulunmuyor.

Evinin yanındaki otoparkı süpürerek ayda 30-40 TL arası bir para kazanabilen yaşlı kadın, bu para ile değil geçinmek her gün bir somun ekmek dahi alamıyor.

75 yaşındaki Muzaffer Uzkaplan, sağlık açısından da sıkıntılı. Alması gereken ilaçlar var ancak parası olmadığı için bu ilaçları da alamıyor.

Yaşadığı oda da kendisinin değil… Her an bu derme çatma yapıdan da kovulma tehlikesi yaşayan Muzaffer Nine, “Artık Türkiye’ye de geri dönemem, çok zor durumdayım” diyerek devletten kendisine yardım eli uzatmasını bekliyor.

ÇEŞMEDEN SUYLA KARNINI DOYURUYOR

Aç kaldığı zamanlar evinin sokağındaki çeşmeye gidip buradan su içmek zorunda kaldığını anlatan Muzaffer Uzkaplan, banyo da yapmadığını, zaman zaman komşularının evine giderek banyo ihtiyacını giderdiğini ifade etti. Komşularının kendisine yardımcı olduğunu ancak bu hayatın çekilmez olduğunu anlatan Muzaffer Nine, devletin kendisine yardım etmesini istiyor.

EKMEK ALACAK PARASI YOK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Realist

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.