1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DİLEK AŞIRI SÜRATLİYDİ
DİLEK AŞIRI SÜRATLİYDİ

DİLEK AŞIRI SÜRATLİYDİ

Dilek aşırı süratliydi

A+A-

Devrim DEMİR

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda önceki gün 49 yaşındaki üç çocuk babası Şah Hüseyin Erdem’in ölümü ile sonuçlanan trafik kazasına neden olma suçlamasıyla gözaltına alınan JJ 959 plakalı araç sürücüsü 28 yaşındaki Orhan Dilek, tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis, kaza yerinde yapılan incelemede zanlı Orhan Dilek’in azami hız 65 km olan yolda aşırı süratli olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, Dilek aleyhine yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

İki araçta takla atarak çembere girdi

Trafik şubesinde görevli Müfettiş Muavini Mehmet Özatılgan mahkemede verdiği ifadede zanlının kullandığı JJ 959 plakalı araçla azami hız 65 km olan anayolda, aşırı süratli ve dikkatsiz bir şekilde Alayköy yakınlarına geldiğinde direksiyon hâkimiyetini kaybederek refüje girdiğini söyledi.

Özatılgan, zanlının refüje girdikten sonra aracını durduramayarak önce aydınlatma direğine ardın da sığınmalı çemberde anayoldaki araçların geçmesini bekleyen Şah Hüseyin Erdem’in kullandığı ET 499 plakalı salon araca çarptığını kaydetti.

Çarpmanın etkisiyle her iki aracın da takla atarak çembere sürüklendiğini ifade eden Özatılgan, kaza sonucu yaralıların ambulanslarla Lefkoşa Hastanesine sevk edildiğini belirtti.
 

Erdem ambulansta hayatını kaybetti

Müfettiş muavini, kazada ağır yaralanan Şah Hüseyin Erdem’in almış olduğu yaralara dayanamayarak, hastaneye giderken ambulansta hayatını kaybettiğini söyledi.

Özatılgan, Erdem’in aracında yolcu olarak bulunan Selahattin Göksu’nun ise hastanede müşahede altında tutulamaya devam ettiğini belirtti.
 

Dilek ifade vermeyi reddetti

Kazanın ardından gördü tanıklarından birçok ifade alındığını ve Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda bulunan kamera kayıtlarının incelenmek üzere alındığını ifade eden Özatılgan, zanlı Orhan Dilek’in kaza ile ilgili ifade vermediğini söyledi. Müfettiş muavini Özatılgan, zanlının davası sonuçlanıncaya kadar sürüş ehliyetinin iptal edilmesi ve 2 gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

HAVADİS

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.