1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DÖRT KIBRISLI TÜRK GENÇ HÂLÂ SERBEST BIRAKILMADI
DÖRT KIBRISLI TÜRK GENÇ HÂLÂ SERBEST BIRAKILMADI

DÖRT KIBRISLI TÜRK GENÇ HÂLÂ SERBEST BIRAKILMADI

Türkiye'de gözaltına alınan Kıbrıslı Türk askeri öğrenciler ile ilgili soruşturma devam ediyor

A+A-

Türkiye'de gözaltına alınan Kıbrıslı Türk askeri öğrenciler Arif Güngör, Mustafa Kaya, Mert Kurnaz ve Mehmet Can Karaca ile ilgili soruşturma devam ediyor
 

“KANDIRILDILAR”… KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Türkiye'deki darbe girişimi nedeniyle gözaltına alınan Kıbrıslı Türk gençlerin kandırılarak olaya karıştırıldığını ifade etti. Yönlüer, gençlerin ailelerinden edindiği bilgiye göre, gençlerin ellerinde boş silahlarla nizamiyede beklediğini söyledi.

Ceren ÖZBİL

Darbe girişimi nedeniyle, İstanbul'da polisin Çengelköy'deki Kuleli Askeri Lisesi'ne düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 80 öğrenci arasında bulunan dört Kıbrıslı Türk Arif Güngör, Mustafa Kaya, Mert Kurnaz ve Mehmet Can Karaca hala Üsküdar Çevik Kuvvet İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, Arif Güngör, Mert Kurnaz ve Mehmet Can Karaca ile ilgili bilgi verdi, Mustafa Kaya hakkında kendisine herhangi bir bilgi ulaşmadığını kaydetti.

Yönlüer, olayı yakından takip ettiğini ve gençlerin en kısa sürede serbest bırakılması için çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Yaşları 17

Yönlüer, Kıbrıslı Türk gençlerin Çengelköy'deki Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi olduklarını, yaşlarının da 17 olduğunu ifade etti.

Gençlerin olaya kandırılarak karıştırıldığını ifade eden Yönlüler, "Mezuniyetleri vardı. Darbe günü arandılar ve onlara toplantı olduğu söylendi. Kamuflajlarını yanlarında getirmeleri istendi. Ardından da nutuk çekildi. 'Anneniz babanız sizi bugüne getirdi. Şimdi görev sizin' dendi. Gençler zorlamayla bu olaya katıldı.  Burada olaylara karışanlar arasında karakol basıp, ölümlere karışanlar da oldu. Ancak benim öğrendiğim 4 Kıbrıslı Türk gencin sadece ellerinde boş silahlarla nizamiyede beklediği yönündedir" dedi.

 “Soruşturma devam ediyor”

Konunun ne zaman netleşeceğinin belli olmadığını kaydeden Yönlüer, gençlerin askere ya da valiliğe teslim edilme imkânlarının da bulunduğunu belirtti.

Yönlüer, soruşturmanın devam ettiğini söyleyerek, tutuklanan bu 80 genç arasından ölüm olaylarına karışanların ayrılması gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.