1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EGE'DE KORKUTAN DEPREM!
EGE'DE KORKUTAN DEPREM!

EGE'DE KORKUTAN DEPREM!

Ege sallandı!

A+A-

Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Kos Adası ve Datça arası. Deprem yerin 8,6 km altında meydana geldi. Deprem Bodrum ve Datça başta olmak üzere tüm Ege'de hissedildi. Muğla Valisi kent genelinde can kaybı olmadığını açıkladı. Yunanistan'ın Kos Adası'nda 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremden sonra 21 artçı sarsıntı meydana geldi.

ARTÇI SARSINTILAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi'nden (AFAD) alınan bilgiye göre depremin ardından büyüklükleri 4.0 ile 4.8 arasında artçı şoklar meydana geldi. AFAD'a göre saat 01.37'de Gökova'a 4.2, 0152'de Gökova'da 4.4, saat 02.00'da Bitez Bodrum'da 4.0, 02.16'da 12 Adalar (Akdeniz) 4.2 ve 02.23'te Akyarlar'da (Bodrum) 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi. 

Bodrum'da trafolarda meydana gelenh hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet'te ise dev dalgalar oluştuğu ve sahile vurduğu öne sürüldü

İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.

"ATLAMA VE DÜŞME KAYNAKLI YARALANMALAR"

Bodrum'da hastaneye 70'e yakın kişi başvurdu. Hastaneye başvuranlar atlama ve düşmeden kaynaklı yaralanmalar. Acil serviste asma tavanın çökmesi neeniyle yaralılara hastanenin bahçesinde müdahale ediliyor.

BODRUM’DA TÜM HEKİMLER GÖREVE ÇAĞRILDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen depremin ardından ilçedeki tüm hekimler göreve çağrıldı. Bölgede çalışmalar devam ediyor. Bodrum Kaymakamlığı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

"CAN VE MAL KAYBI YOK"

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin ilk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.

Depremin hemen ardından detaylı bir çalışma başlattıklarını ve vatandaşların depremin yarattığı korku nedeniyle sokaklarda olduğuna işaret eden Civelek, şu bilgileri verdi:

"An itibarıyla tüm ilçelerimize ulaştık. İlk bilgilere göre kent genelinde can ve mal kaybımız yok. Yıkılan bina yok. Ancak bir kaç kişinin korkma nedeniyle düşme sonucu, atlama nedeniyle hafif yaralandıklarını öğrendik. Elektrik kesintisi yok. Deprem nedeniyle birkaç arıza oluşmuş durumda. Onun üzerinde çalışıyoruz."

Muğla Valisi Esengül, Bodrum Devlet Hastanesi'nde hasta tahliyesi olmadığı bazı hastaların korkudan dolayı kendi tercihleriyle dışarıya çıktığını belirtti.

Öte yandan Jandarma ve AFAD, hasar tespiti ve tedbir amacıyla bölgede keşif yapıyor.

"13 İLÇEDE CAN KAYBI YOK"

Depremin merkez üssü olan Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ekiplerin il geneline dağılıp inceleme başlattığını belirterek, “Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefet duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu, onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi. Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler Seydikemer’den Bodrum’a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var. Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu" dedi.

KOCADON: YOL ÇÖKMELERİ TOPRAK KAYMALARI VAR

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise can kaybı konusunda bilgi gelmediğini belirterek, "Devlet hastanesine gelen bir vaka yok. Evlerde olun bazı zararlar var. Devrilen dolaplar, kırılan bardaklar, çanaklar var. Şu anda Bodrum Yarımadası’na gelen halk otellerinin bahçesinde sokaklarda duruyorlar. Bir panik yaşanıyor. Yaralı yok şu an için. İki elektrik direği devrildi. Ufak yangınlar var. Yol çökmeleri, toprak kaymaları var.”

KOS ADASINDA İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Deprem Yunanistan'ın başkenti Atina'da hissedilmedi ancak Kos ve Rodos adaları şiddetli bir şekilde sarsıldı. Kos Belediye Başkanı en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yunan yetkililer de depremde 100'den fazla kişinin yaralandığını ve en büyük hasarın Kos adasında yaşandığını belirttiler.

Atina rasathanesi depremin 6.4 büyüklüğünde olduğunu ve merkez üssünün Kos adasının 33 kilometre batısında olduğunu duyurdu. Depremden yaklaşık 6 dakika sonra 5.1 büyüklüğünde bir artçı yaşandığı da kaydedildi. Ege'deki Yunan adalarında hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.