1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EĞİTİME ÇAM KESE BÖCEĞİ ENGELİ
EĞİTİME ÇAM KESE BÖCEĞİ ENGELİ

EĞİTİME ÇAM KESE BÖCEĞİ ENGELİ

Eğitime çam kese böceği engeli

A+A-

Nadire BAHADİ
Yeniboğaziçi İlkokulu avlusunda bulunan çam ağaçları, çam kese böceği hastalığına yakalanması nedeni ile yaklaşık 20 öğrenciyi hastanelik etti. Vücutlarında alerjik reaksiyon meydana gelen öğrenciler Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne akın ederken, olayı doğrulayan okul müdürü Mehmet Ali Karahasan, ağaçların düzenli ilaçlanmadığından yakındı.

20 öğrenci ve bazı hademeler etkilendi
Çam ağaçlarında bulunan çam kese böceğinden 20 öğrencinin alerji olarak vücutlarında kızarıklık ve kabarma meydana geldiği, öğrencilerin aşırı kaşıntı ve kızarıklık nedeni ile tedavi olmak için Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde Acil Servis’e başvurduğu öğrenildi. Okulda görevli bazı hademelerde çam kese böceğinden etkilenirken, bazı velilere olaya tepki göstererek çocuğunu dün okula göndermedi.

İlaçlama yapıldı
Çam kese böceği nedeni ile bazı öğrencilerin alerji olmasının ardından belediye ekipleri şikayet üzerine önceki gün ve dün ilkokulun avlusunda bulunan çam ağaçlarında ilaçla yaptı. Okulda hastalık kapan ağaçların yanı sıra tedbir amacı ile tüm çam ağaçları ilaçlandı.

Karahasan: Artması halinde okul tatil edilmeli
Yaşanan olayı doğrulayan okul müdürü Mehmet Ali Karahasan, sorunun ağaçlarda düzenli ilaçlama yapılmamasından kaynaklandığını belirtti. Belediye ekiplerinin şikayet üzerine ağaçlarda önceki gün ve dün ilaçlama yaptığını belirten Karahasan, öğrencilerinde çam ağaçlarının altında oynamaması yönünde uyarıldığını belirtti. Yaşanan olaydan öğrencilerin olumsuz etkilendiğini, bazı velilerin ise korktuğunu belirten Karahasan “alerji olan öğrenci sayısında artış olması halinde, gerekirse okul tatil edilmeli” şeklinde konuştu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.