1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI ATUN, GAÜ HEYETİNİ KABUL ETTİ
EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI ATUN, GAÜ HEYETİNİ KABUL ETTİ

EKONOMİ VE ENERJİ BAKANI ATUN, GAÜ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi’den oluşan Girne Amerikan Üniversitesi heyetini kabul etti.

A+A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, isim tescili ile ilgili yaşanan süreçten dolayı üzgün olduklarını belirterek, üniversitenin bu yöndeki hassasiyetinden dolayı konunun bu noktalara geldiğini vurguladı.

GAÜ’nün ülkenin geleceği için yatırımlarına devam ettiğini kaydeden Akpınar, süreç içerisinde Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile yapılabilecek her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da konuşmasında, ülkede faaliyet gösteren Üniversitelerin birer gurur kaynağı olduğunu belirterek, bakanlığının çalışma faaliyetleri ile alakalı konularda bütün üniversitelerle işbirliğinin gelişebileceğini söyledi.

Atun, Bakanlığının ve Bakanlığa bağlı dairelerin yasalar çerçevesinde hareket ettiğini söyleyerek, yaşanan sürecin kendisinin de arzu etmediği bir durum olduğunu ifade etti.

GAÜ, daha önce yeni açılacak bir üniversite adı olarak University of Kyrenia (Girne Üniversitesi) ismine onay veren Şirketler Mukayyitliği ve bağlı bulunduğu Ekonomi ve Enerji  Bakanlığı yetkililerini protesto etmişti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.