1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI’NDAN AKARYAKIT ZAMMI AÇIKLAMASI
EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI’NDAN AKARYAKIT ZAMMI AÇIKLAMASI

EKONOMİ VE ENERJİ BAKANLIĞI’NDAN AKARYAKIT ZAMMI AÇIKLAMASI

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, akaryakıttaki artış veya indirimlerin; borsa maliyeti ve akaryakıt maliyetleri bazı alınarak yapılan hesaplamalarla pompalama fiyatlarına yansıtılmasıyla gerçekleştirildiğini belirti.

A+A-

“FİYAT DÜZENLEMELERİ 2003 YILINDAN BERİ UYGULANAN YASAL
PROSEDÜR”

“DÖVİZDEKİ ARTIŞ DÜZENLEMENİN YAPILMASINI KAÇINILMAZ HALE GETİRDİ”

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, akaryakıttaki artış veya indirimlerin; borsa maliyeti ve akaryakıt maliyetleri bazı alınarak yapılan hesaplamalarla pompalama fiyatlarına yansıtılmasıyla gerçekleştirildiğini belirterek, uygulamanın 2003 yılından beridir yasal prosedürle gerçekleştirilmekte  olduğuna dikkat çekti.

“DÖVİZ KURU’NDAKİ ARTIŞ KAÇINILMAZ HALE GETİRDİ”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, döviz kurlarındaki artışların akaryakıt pompa fiyatlarını direkt etkilediği kaydedilerek, “Son dönemlerde döviz kurlarında yaşanan artışlar da otomatik olarak fiyatlandırmalarda düzenlemelerin yapılmasını kaçınılmaz hale getirmiştir” denildi.

Açıklamada, KKTC’deki akaryakıt fiyatlarının Güney Kıbrıs Rum kesiminden daha yüksek olmaması adına gerekli hassasiyetin her zaman gösterildiği vurgulandı.

“BENZİN- MOTORİN  MAKASI DARALIYOR.. İYİLEŞTİRME YAPACAĞIZ”

Açıklamada, benzin ile mazot fiyatları arasındaki makasın gittikçe daralmasının bakanlık tarafından  dikkate alındığı ifade edilerek, “Bundan dolayı tarım ve ulaşım sektörlerinde ortaya çıkan sıkıntıların farkında olduğumuzu ve kısa zaman içerisinde bu yönde bir iyileştirme çalışması gerçekleştirileceğini de belirtmek isteriz” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.