1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMARELER BALİSTİĞE GİTTİ
EMARELER BALİSTİĞE GİTTİ

EMARELER BALİSTİĞE GİTTİ

Emareler balistiğe gitti

A+A-

Tasarrufunda 7.65 milimetre çapında kanunsuz ateşli silah, 70 mermi, 7 adet 12’lik canlı av tüfeği fişengi bulunduran Ferit Esat, mahkemeye çıkarılarak aleyhine 1 gün tutukluluk emri temin edildi

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa polisi, tasarrufunda 7.65 milimetre çapında kanunsuz ateşli silah, 70 mermi, 7 adet 12’lik canlı av tüfeği fişengi bulunduran Ferit Esat’ı tutuklayarak mahkemeye çıkarttı.

“Kanunsuz ateşli silah” ve “Patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından tutuklanan Ferit Esat, dün yargıç huzuruna çıkartılarak aleyhine 1 gün tutukluluk emri temin edildi.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, olguları aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru İbrahim Çangaroğlu’nu yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis İbrahim Çangaroğlu, zanlının, önceki gün 18.45-19.30 saatleri arasında ikametgahında arama yaptığını ve zanlıya ait yatak odasındaki yatak altında, siyah çanta içerisinde 7.65 milimetre çapında kanunsuz ateşli silah, 70 mermi ve 6 adet 12’lik canlı av tüfeği fişengi bularak emare aldığını söyledi.

İbrahim Çangaroğlu, zanlının aracında yaptığı aramada ise bagaj bölümünde 1 adet 12’lik canlı av tüfeği fişengi bulduğunu kaydetti ve konu emarelerin balistik muayenesini yaptıracağını anlattı.

Tutukladığı zanlı aleyhine yürüttüğü soruşturmasını henüz tamamlamadığını kaydeden tanık polis, tahkikatını tamamlayabilmek için mahkemeden süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren yargıç, bir suç işlendiğine ve zanlının konu suçu işlediğine dair makul şüphesi olduğuna bulgu yaptı ve tahkikatın selameti için zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.