1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. YARGIYA KADAR 3’ER BİN TL’YE SERBEST KALDILAR
YARGIYA KADAR 3’ER BİN TL’YE SERBEST KALDILAR

YARGIYA KADAR 3’ER BİN TL’YE SERBEST KALDILAR

Yargıya kadar 3’er bin TL’ye serbest kaldılar

A+A-

Alkollüyken gece kulübünde rahatsızlık yapıp, kulübün işletmecisi Süleyman Küpeli’ye “Haraç vermezsen kan dökeriz” diye tehdit savuran Raif Takımcılar ve İrfan Mavideniz teminata bağlandı

Sedef BOŞNAK

Alkol tesiri altındayken gittikleri gece kulübünde, kendilerine içki servisi yapılmadığı gerekçesiyle bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık yaratan Raif Takımcılar ve İrfan Mavideniz, kulüp işletmecisini şiddetle tehdit ettikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Polis, “Haraç verecen ya da burada kan dökeriz” diyerek Gold Night Gece Kulübü işletmecisi Süleyman Küpeli’yi tehdit eden Raif Takımcılar ve İrfan Mavideniz aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladı.

Her iki zanlı, dün, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın

huzuruna çıkarılarak, işledikleri suçlardan ileride yargılanmak üzere 3’er bin TL nakdi teminata bağlandı.

Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan Ersoy Saydağ’ı meselenin olgularını aktarması için tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Ersoy Saydağ, Raif Takımcılar’ın “şiddet tehdidi”, “sarhoşluk”, “rahatsızlık” ve “kanunsuz bıçak taşıma”, İrfan Mavideniz’in de “şiddet tehdidi”, “sarhoşluk”, “rahatsızlık suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Ersoy Saydağ, zanlıların, dün saat 00.30’da, zanlı İrfan Takımcılar’ın nefesinde yüzde 225, İrfan Mavideniz’in de yüzde 179 miligram promil etil alkol tesiri altındayken, umumi bir yer olan Gazimağusa’da faaliyet gösteren Gold Night Gece Kulübü isimli işyerinde, kendilerine içki servisi yapılmadığı gerekçesiyle bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık yaptıklarını anlattı.

Saydağ, zanlıların, ayrıca, kulübün işletmecisi Süleyman Küpeli’nin ofisine gittiğini kaydeden tanık polis, Raif Takımcılar’ın kulübün işletmecisine hitaben, “Bana haraç verecen ya da burada kan dökeriz” demek suretiyle şiddet tehdidinde bulunduğunu dile getirdi.

Ayni gün Raif Takımcılar’ın yönetimindeki GV 198 plakalı jip araçta, zanlı huzurunda yaptığı aramada, toplam uzunluğu 33, ağız uzunluğu 21 santim olan metal bıçağı da bularak emare aldığını ifade eden tanık polis, mahkemeden, şikayet üzerine tutukladığı zanlıları uygun bir teminata bağlamasını talep etti.

Teminatla serbest

Huzurundaki şahadeti tektik ve tezekkür eden Yargıç Hazal Hacımulla, konu suçların ciddiyetine dikkat çekti ve zanlıları, davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men ederek, 3’er bin TL nakdi teminata bağladı.

Yargıç, ayrıca zanlıları, KKTC vatandaş birer kefilin lehlerine imza edeceği 50’şer bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bıraktı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.