1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EMTAŞ KUYUMCULUK DAVASINA TAKİPSİZLİK!
EMTAŞ KUYUMCULUK DAVASINA TAKİPSİZLİK!

EMTAŞ KUYUMCULUK DAVASINA TAKİPSİZLİK!

Emtaş Kuyumculuk davasına takipsizlik!

A+A-

Emtaş Kuyumculuk’un soyulması olayının yakalanan tek faili olan Kıbrıslı Rum Pavlos Pavlikkas’ın aleyhindeki davaya takipsizlik dosyalandı

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’daki Emtaş Kuyumculuk isimli işyeri içerisindeki iki çelik kasadan, 4 suç ortağıyla birlikte 136 bin TL değerinde altın sirkat etmekten aylardır cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan 69 yaşındaki Kıbrıslı Rum Pavlos Pavlikkas ile ilgili davaya takipsizlik dosyalandı.

Bir süre önce aleyhindeki “Bina açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından itham edilip, ithamları reddeden Kıbrıslı Rum, dün, davayı yürüten İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ergin Atıcı’nın beyanları üzerine şartsız salıverildi.

Başkan Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin huzurundaki dünkü celsede, 3 davadan itham edilen Pavlos Pavlikkas’ı Avukat İsmail Sağlamer adına Batur Sağlamer temsil etti.

Dünkü celsede, Savcı Ergin Atıcı, bölgede tedirginlik yaratan altın hırsızlığı ile tutuklanan sanık aleyhindeki mevcut şahadetin ve aranan üç şahsın bulunamaması sonucu, davayı daha ileriye götüremeyeceklerini beyan edip takipsizlik dosyasını mahkemeye sundu.

Mahkeme, huzurundaki beyan ışığında, sanığın serbest bırakılmasına emir verdi.

Olay nasıl olmuştu?

Polis, aldığı ihbar sonrası, suçun, sanık ve kimliği tespit edilen 4 Kıbrıslı Rum şahıs tarafından, 22 Ekim 2016 ile 24 Ekim 2016 tarihleri arasında işlendiğini açıklamıştı.

Suça methaldar olan kişiler, Gazimağusa’da bulunan ve eski esnaf olan Ahmet Taş’ın çalıştırdığı Emtaş Kuyumculuk isimli işyerinin batı duvarına, pres makinesiyle, 45’e 45 santimlik delik açarak bina içerisine girmişti.

Bölgedeki kamera kayıtlarından tespit edilen bahse konu şahıslar, işyeri içerisindeki küçük oda içerisinde bulunan iki çelik kasayı kırıp hasara uğrattıktan sonra kasa içerisindeki toplam 136 bin TL değerindeki altınları alıp, aynı yerden çıkış yapmıştı.

Suç ortakları ve altınlar, polisin tüm çabalarına rağmen bulunamamıştı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.