1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EN GÜZEL SAHİLLERE SAHİP ÇIKILMADI
EN GÜZEL SAHİLLERE SAHİP ÇIKILMADI

EN GÜZEL SAHİLLERE SAHİP ÇIKILMADI

Vatandaş, Kalecik’te yaşanan çevre felaketinin sorumlularının cezalandırılmasını istiyor

A+A-

Kalecik’te pazartesi gecesi AKSA Elektrik Santrali’ne yakıt nakli sırasında tonlarca petrolün denize sızması sonucu meydana gelen çevre felaketine tepki gösteren vatandaşlar, suçluların cezalandırılmasını istiyor.Ülkeye kurulması planlanan petrol dolum tesisinin benzer çevre felaketlerine yol açabileceğini söyleyen vatandaşlar, yeni felaketlerin yaşanmaması için tedbir alınıp, çevre için tehlike yaratabilecek büyük tesislerin devlet tarafından denetlenmesi gerektiğini kaydetti.

Kumru: Suçlular cezalandırılmalı
Kaza nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu ve suçluların tespit edilerek yargı huzuruna çıkarılması gerektiğini vurgulayan Sait Kumru, “Suçluların cezalandırılacağına inancım yok, zaten bu güne dek cezalandırılanı da görmedik” dedi.

Ülkenin en güzel sahillerine sahip çıkılmadığını kaydeden Kumru, bir daha böyle bir kazanın meydana gelmemesi için tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Kumru, yaşanan olayın petrol dolum tesisi projesinin ülke için ne kadar tehlikeli olduğu gerçeğini ortaya çıkardığını belirtti.

Yorgancıoğlu: Yapanın yanına kâr kalır
Ülkede tehlike oluşturacak tesislerin kurulmasına müsaade edilmemesi gerektiğini ifade eden Ali Yorgancıoğlu, “Aslen Mehmetçikliyim ve çocukluğumun geçtiği yerin başına gelen şeyden dolayı çok üzgünüm. Sorumlular cezalandırılmalı, ama bu ülkede maalesef her şey yapanın yanına kâr kalır” dedi.

Yorgancıoğlu, “bir yerden başlanmalı, suçlular cezalandırılmalıdır. Yeni hükümetten de bunu bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kerman: Deniz ve sahillere sahip çıkılmalı
Yaşanan çevre felaketinin sorumlularının derhal bulunup cezalarını çekmesi gerektiğini vurgulayan Salim Kerman, “Bir deniz kaldıydı onu da mahvettiler. Halkın gideceği sahil kalmadı” şeklinde konuştu.

Büyük tesislerin sıkı güvenlik tedbiri alması ve devlet tarafından denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Kerman, deniz ve sahillere sahip çıkılıp korunmasının şart olduğunu dile getirdi.

Kırman: Oraları da Lefke gibi oldu
Suçluların en kısa zamanda bulunup cezalandırılmasını istediğini kaydeden Mehmet Kırman,

“Utanmadan petrol dolum tesisi yapmaya çalışırlar. Nasıl temizleyecekler, kriz masası nasıl bu işin içinden çıkacak merak ederim” dedi.

Daha önce böylesi bir çevre felaketi yaşanmaması nedeniyle hiçbir önlem alınma ihtiyacı da hissedilmediğini vurgulayan Kırman, ülkenin en güzel sahillerinin başına gelen felaket nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.

Kırman, “Kirlilik nedeniyle Girne sahillerine gitmeye korkardık ama şimdi Mağusa’nın en temiz sahillerini de kaybettik. Oraları da Lefke sahilleri gibi oldu” diye konuştu.

Töre: Bu bize ders olsun
Kalecik’te meydana gelen olay nedeniyle çok üzüldüğünü ifade eden Zehra Töre, ülkenin doğal zenginliklerine sahip çıkılarak, gelecek nesillere aktarılabilmesi için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Suçluların cezasını çekmesi gerektiğini kaydeden Töre, “Bu olanlar bize ders olsun. Petrol dolum tesisinin de ne kadar tehlikeli olduğunu umarım anlamışlardır” dedi.

“Tedbirler artırılmalı”
Kalecik’te yaşanan olayın bir kaza olduğu ve böylesi kazaların bir daha yaşanmaması için güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini ifade eden Tarcan Çelikkanat, “Ülkenin ender güzel sahillerine sahip bölgenin başına böyle bir felaket gelmesine üzüldüm” diye konuştu.

“Çok üzüldüm”
 Meydana gelen çevre felaketi nedeniyle çok üzüldüğünü belirten Keziban Çelikkanat, “Çok üzüldüm, bütün canlıların yuvası yok oldu. Canlılar ve doğa korunmalı” dedi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.