1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERBAY TUTUKSUZ YARGILANACAK!
ERBAY TUTUKSUZ YARGILANACAK!

ERBAY TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Yurt dışana çıkışı yasakland!

A+A-

Nadire BAHADİ

Mağusa’da trafikte şüpheli olarak görülmesinin üzerine durdurulan kiralık araçta ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili tutuklanan Ziya Burçin Erbay teminata bağlanarak serbest bırakıldı

Mağusa’da devriye görevindeki  trafik ekipleri tarafından şüpheli görülmesi üzerine durdurulan MC 132 Z plakalı araçta, içerisinde uyuşturucu madde bulunan 6 adet sarma sigara izmariti ve 1 gr ağırlığındaki uyuşturucu madde ile ilgili olarak tutuklanan Ziya Burçin Erbay aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Polis araması sırasında “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlaması ile tutuklanan araç sürücüsü Mustafa Kurucu ile araçta yolcu olarak bulunan Gökhan Doğan ise Ziya Burçin Erbay’ın uyuşturucu maddelerin kendine ait olduğu yönündeki itirafının ardından suçla bağlantılarının olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı.
“Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamaları ile ilgili dün mahkemeye çıkarılan Erbay tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

100 TL KARŞILIĞINDA  2 GRAM UYUŞTURUCU

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Selvili mahkemede verdiği ifadesinde, 24 Mayıs tarihinde trafik ekiplerinin devriye görevi sırasında şüpheli gördükleri MC 132 Z plakalı aracı durdurmak istemeleri üzerine söz konusu aracın kaçarak uzaklaştığını, aracın daha sonra tespit edilerek durdurulduğunu kaydetti. Kiralık araçta yapılan kontrolde söz konusu aracın sürücüsünün zanlı Mustafa Kurucu olduğunu, zanlı Gökhan Doğan’ın ise araçta yolcu olarak bulunduğunu belirten Selvili, yapılan aramada aracın çeşitli yerlerinde  içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigara izmaritlerinin ve 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtti.

İlk etapta Kurucu ile Doğan’ın tutuklandığını belirten Selvili, zanlıların söz konusu aracın zanlı Ziya Burçin Erbay tarafından kiralandığını ve kaçma esnasında da zanlı Erbay’ın da araçta olduğunu söylemesi üzerine zanlı Erbay’ın tespit edilip tutuklandığını açıkladı.

Ziya Burçin Erbay’ın tutuklanmasının ardından gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Selvili, zanlı Erbay’ın konu uyuşturucu maddeyi 2 gr olarak 100 TL karşılığında satın aldığını itiraf ettiğini söyledi. Erbay’ın söz konusu uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğu ve Kurucu ile Doğan’ın alakalarının olmadığı yönünde ifade verdiğini belirten Selvili, Kurucu ile Doğan’ın serbest bırakıldığını açıkladı.

 Selvili, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlı Erbay’ın teminata bağlanmasını talep etti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ziya Burçin Erbay’ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak  kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi.  

Zanlının 4 bin TL nakdi teminat ödemesine karar veren Hacımulla, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamasına emir verdi.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.