1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERHÜRMAN: “YİNE BİRLİKTE YENİ CTP”
ERHÜRMAN: “YİNE BİRLİKTE YENİ CTP”

ERHÜRMAN: “YİNE BİRLİKTE YENİ CTP”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 13 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultaya giderken başlattığı genişletilmiş ilçe toplantılarına dün akşam Güzelyurt ile devam etti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 13 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultaya giderken başlattığı genişletilmiş ilçe toplantılarına dün akşam Güzelyurt ile devam etti.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter ve Genel Başkan adayı Tufan Erhürman, bölgeli partililerle buluşarak yeni dönemin yol haritasını paylaştı.

Açıklamada, partililerin moral depoladığı, üyelerin toplantıya interaktif katılımda bulunduğu, üyelerden birinin, “Bugüne kadar neredeydin Tufan Hoca” demesinin de toplantının anekdotlarından biri olduğu belirtildi.

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman konuşmasında, yeni CTP’yi birlikte yaratacaklarını söyleyerek, her bir üyenin önünde önemli görevler olduğunu vurguladı. Erhürman artık siyasetin boş laf üzerinden değil, icraat, plan, proje üzerinden yapılacağını, sol bir parti olduklarını ve bunun gereklerini yerine getireceklerini, hükümete hazırlıklı ve çok daha güçlü geleceklerini vurguladı. 

ERHÜRMAN: “ANCAK BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ”

Partinin dışarıda “sizin birlik-beraberliğiniz bu mu?” şeklinde eleştirildiğini belirten Genel Sekreter Tufan Erhürman, “Özeleştirimizi yapmamız lazım. İnsanlara bu soruyu sorma şansını bizler verdik. Sol kültürümüze, sol değerlerimize hiç uymayan ve yakışmayan kişisel hırslarla, makam, mevki arayışlarıyla, ben-merkezci tavırlarla hareket edenler oldu. Yetmedi, bunlar medyaya da yansıdı. Sosyal medya üzerinden büyük bir rahatlıkla tartışılır oldu. Bunlardan vazgeçeceğiz” dedi. Eskisiyle yenisiyle, yaşlısıyla genciyle Partinin yine birlikte olacağını vurgulayan Erhürman, başka bir şansları olmadığını, sadece CTP’lilerin değil, ülkenin tamamının CTP’nin birliğine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Erhürman, “Biz bu ülkede barışı, federasyonu en zor koşullarda savunarak, bugün herkesin söylemimizi paylaştığı bir dönemi yarattık. Bunu biz, birlikte başardık. Bundan sonra da ancak birlikte olarak başarabiliriz” dedi.

“BİRİLERİ BİZİ GÖZETLİYOR”

Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sürekli birileri bizi gözetliyor. Kafalarında, ‘bunlar acaba toparlanabilecek mi, yoksa bunlar artık bitti, dağıldı mı, bir daha bir araya gelmeleri mümkün mü?’ sorusuyla gözetliyorlar. Kurultayımız, 46 yıllık CTP’nin kendini ispat edeceği, ben varım ve burada olacağım, bu ülkeye demokrasiyi, adaleti ve barışı ben getireceğim diyeceği, hep birlikte buradayız diyeceğimiz gündür. O gün için önceliklerimizi gözden geçirme zamanıdır. Bu herhangi bir kurultay değildir. Bu kurultay Kıbrıs Sorununun çözüm ihtimalinin kapının ardından göründüğü ve birilerinin şimdiden, o ihtimalden bile korkarak harekete geçtiği bir dönemin eşiğinde yapılacak olan bir kurultaydır. Bu kurultay, birilerinin “aman 2016 sonunda bu iş baddos olsun da hemen 2017’nin ortalarına doğru erken seçime gidelim, Kıbrıs Sorununun çöküşüyle birlikte sağı tek başına, hem de sorunsuz, dışardan desteğe ihtiyaç duymaksızın iktidara getirelim ve bu memleketi daha da fazla mahvedelim, sadece Girne’yi mahvetmekle kalmayalım, Mağusa’yı, Lefkoşa’yı, Güzelyurt’u, Lefke’yi de darmadağın edelim diye pusuya yatıp beklemeye geçecekleri bir dönemde gerçekleşecek olan bir kurultaydır. Bu kurultayda yine birlikte olduğumuzu ispat etmek son derece önemlidir.”

“ÜRETEN YOK OLMAZ”

Parti politikalarının bu dönemde 3 temel noktadan hareketle şekilleneceğini aktaran Erhürman, “Haysiyet, adalet, üretim ve hizmet” olarak belirlenen bu ilkelerin ete kemiğe büründürülmesiyle dönüşümün sağlanacağını vurguladı.
Erhürman, özellikle üretim politikaları üzerinde çok çalışmaları gerektiğini kaydederek, “Üreten yok olmaz. Biz 1963’ten beri hatta 1878’den beri varoluş kaygısı yaşayan bir halkız ve bu kaygıyı aşmanın tek yolu üretmektir. Üretmek zorundayız. Tarımda, hayvancılıkta, küçük sanayide üretmek zorundayız. Son dönemde çok yayıldı bu laf; ‘sağ partiler gelir üretimi destekler hizmet götürür, sol partiler de ancak eleştirir’. Bu koskoca bir yalandır. Ama bu yalanın ortaya çıkmasında bizim de katkımız vardır. Yeni dönemde yeni CTP, yeni üretim politikaları ve yeni hizmet politikalarıyla ortaya çıkmak zorundadır” dedi.

“EKONOMİ ÖNCELİKLİ MESELEMİZ”

Bunları düşünürken herkesin aklında bir soru olduğunu, CTP’nin parayı nereden bulacağının merak edildiğini ifade eden Erhürman, CTP’nin parayı düşünmek zorunda olduğunu, CTP’nin bu ülkede ekonominin, pastanın nasıl büyüyeceğini ve pastanın nasıl adil bir biçimde paylaşılacağını da planlamak zorunda olduğunu belirtti. Erhürman sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ülkede ekonominin öncü sektörü turizmdir diyor herkes. CTP de bunu söylüyor. CTP üç kez hükümete geldi. Hangisinde turizm CTP’de idi? Bir tek rahmetli Özker Hoca zamanında... Onun dışında turizm hiç CTP’de olmadı. Neden? Çünkü sanki ekonomi bizim için mesele değil, sanki ekonominin büyümesi bizim meselemiz değil, sanki ekonomi büyümediği zaman diğer kamu hizmetlerini verebilecekmişiz gibi yanlış bir algı oluşturuldu. Bunların hepsini yıkıp geçmek zorundayız” dedi. 

“SOKAKTA OLACAĞIZ”

Yeni CTP’nin bu konudaki politikaları üretecek tek parti olacağını ve bu defa iktidara gelindiğinde son derece hazırlıklı olan bir CTP yaratacaklarını dile getiren Erhürman, “Hele bir iktidara gelelim de sonra düşünürüz demeyeceğiz. Kurultaydan hemen sonra kamuoyuyla projelerimizi paylaşacağız. Yeni CTP bir şeyi daha yapmak zorundadır. Yeni CTP; evet birbirimizi sokakta bulmadık, evet biz birbirimizi sokakta bırakmayacağız ama biz yine birlikte sokakta olacağız diyen CTP olmak zorundadır” dedi. Her dakika insanlara dokunmak, onları dinlemek, onların ihtiyaçlarının ne olduğunu saptamak ve bu ihtiyaçları gidermek için çözümler üretmek zorunda olduklarını kaydeden Erhürman, “Yeni CTP sadece kapalı kapılar ardında toplantılar yapan bir parti olmayacak. Günün 24 saatinde sokakta olup insanlara dokunacağız. Onlarla hemhal olacağız. CTP 46 yaşında, ben de 46 yaşındayım. Aşağı yukarı aynı yollardan geçtik CTP ile... Birbirimizi iyi bilir, iyi tanırız… Siz de CTP’yi çok iyi bilirsiniz, çok iyi tanırsınız. Ve hepiniz de bilirsiniz ki CTP ancak yine birlikte olursak CTP olur” dedi.

ŞAHALİ: “DENEYİMLERİMİZİ GENÇLERE AKTARACAĞIZ”

Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali de yaptığı konuşmada, kısa süre önce ilçe kongresini gerçekleştirerek mümkün olduğu kadar genç arkadaşlara görev vermeye çalıştıklarını, deneyimlerini onlara aktarıp bu uzun yolu birlikte yürüyeceklerini vurguladı.

Şahali, “Bu akşam aramızda Tufan Erhürman var, heyecanlıyız... Sloganımız dilimize ve beynimize yerleşiyor. Yine birlikte yeni CTP! Aslında hepimizin sorumlulukları bir kat daha artıyor. Kıbrıs Sorunundaki gelişmeler ve ülkedeki bu yamalı bohça hükümete baktığımız zaman üzerimize bu yeni dönemde çok görev düşecek. Hepimiz hazır olmalıyız” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.