1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: “DAÜ’NÜN KURULUŞU SİYASİ HAYATIMDAKİ EN DEĞERLİ İŞLERİMDEN BİRİ”
EROĞLU: “DAÜ’NÜN KURULUŞU SİYASİ HAYATIMDAKİ EN DEĞERLİ İŞLERİMDEN BİRİ”

EROĞLU: “DAÜ’NÜN KURULUŞU SİYASİ HAYATIMDAKİ EN DEĞERLİ İŞLERİMDEN BİRİ”

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, DAÜ’DE BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ’NE KATILDI

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Doğu Akdeniz  Üniversitesi  (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin “Beyaz Önlük Giyme Töreni”ne katıldı.

DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’nun da katıldığı törende, Fakülte’nin 700 öğrencisi beyaz önlük giydi. Törende ayrıca uluslararası turnuvada dereceye giren voleybolculara başarı  belgeleri, eğitim yılında başarılı olan öğrencilere de yüksek şeref ve şeref sertifikaları verildi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törende yaptığı konuşmada, kendisinin de 50 yıl önce beyaz önlük giydiğini belirterek, bugün beyaz önlük giyen öğrencilerin gelecek  yılların planlarını da yapmaya başladıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, öğrencilerden üniversite yıllarının önemini  bilerek değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Tıp eğitimini tamamlayarak Kıbrıs’a döndüğünde kendisini Kıbrıs sorununun içinde,  Kıbrıs Cumhuriyeti’nden dışlanmış Kıbrıs Türkü’nü imha politikalarına karşı direnç içinde bulduğunu söyleyen Eroğlu, “O gün, bu gün direniş devam ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1985 yılında Başbakan olduğunda yaptığı en değerli işlerden birinin de  DAÜ’nün vakıf yasasını yaparak  DAÜ’yü  yüksek teknoloji enstitüsünden aktif üniversite haline getirmek olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, üniversite sayısı arttıkça “tatlı rekabetin”  de  arttığını ifade etti.

Beyaz önlüğün,  giyenin onuru, şerefi ve namusu olduğunu kaydeden Eroğlu, öğrencilere “İfade ettiği özellikleri taşıyın. Bu meslek sabır ister, insan sevgisi taşımayı gerektirir” dedi.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu da,  DAÜ’nün ilk mütevelli heyetinde yer aldığını belirerek, DAÜ’nün bugün geldiği noktadan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Hasipoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın DAÜ’ye özel ilgi ve destek gösterdiğini, Bakanlık ile DAÜ arasında işbirliği protokolü bulunduğunu söyledi.

1963 olayları başladığında Kıbrıslı Türklerin bir tek  hasta yatağı dahi bulunmadığını söyleyen Hasipoğlu, gelinen noktanın gurur verici olduğunu, ülkede 2 tıp fakültesi bulunduğunu, hastanelerde her türlü ameliyatın yapılabileceği sisteme geçileceğini, sağlık turizmiyle ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi.

YILMAZ

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz da, DAÜ’nün sağlık bilimleri eğitimi alanında çok yol kat ettiğini, sağlık alanında ses getiren üniversite olduğunu kaydetti.

Yılmaz, gelecek yıl Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ilk mezunlarını vereceğini belirtti.

HARUTOĞLU

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu da, Fakülte’nin 3’üncü yılında  7 bölüme ulaştığını gelecek yıl 5 bölüm daha ekleneceğini söyledi.

Harutoğlu, önümüzdeki eğitim yılında fakülte’ye  diyaliz, yaşlı bakımı, ağız ve diş sağlığı, tıbbi görüntüleme ve fizyoterapi teknikerliği bölümlerinin de ekleneceğini söyledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.