1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: “GÜNEY KOMŞUMUZ DEVLETİ (KIBRIS CUMHURİYETİ) BİZDEN ÇALMIŞTIR”
EROĞLU: “GÜNEY KOMŞUMUZ DEVLETİ (KIBRIS CUMHURİYETİ) BİZDEN ÇALMIŞTIR”

EROĞLU: “GÜNEY KOMŞUMUZ DEVLETİ (KIBRIS CUMHURİYETİ) BİZDEN ÇALMIŞTIR”

EROĞLU ÇANKIRI’DAN GELEN HEYETİ KABUL ETTİ

A+A-

“RUMLARIN UZLAŞMAZLIĞI DEVAM EDERKEN BİZİ AMBARGOLAR ALTINDA TUTMAYA DEVAM EDİYORLAR. İŞTE MEDENİ DÜNYANIN İNSAN HAKLARI KONUSUNDA ANLAYIŞI BU KADAR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rumların,  Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Kıbrıs Türk halkından “çaldığını”, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin yaptığı hata yüzünden de Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Rumlara bırakıldığını ifade ederek, Kıbrıs’ta asıl işgalcinin Türkiye’ye ‘işgalci’ diyen Rumlar olduğunu vurguladı.

Eroğlu, buna gerçeğe karşın Rumların BM ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olduğunu ifade ederek, “İşte dünyanın bazı ülkelerdeki gerçekleri görmeyişi, eşit muamele değil, bölgeye, insana ve dine göre tavır belirlemesi bizi bugüne kadar çözümsüz bırakmıştır ve Rum’un uzlaşmazlığı devam ederken bizi ambargolar altında tutmaya devam etmişlerdir. İşte medeni dünyanın insan hakları konusunda anlayışı bu kadar” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çankırı Belediye Başkan Vekili Celal Kaman ile Çankırı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik ile Dernek üyesi Kıbrıs Türk Barış Harekatı ve Kore gazilerini kabul etti.   

Çankırı heyetine Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek eşlik etti.

Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, heyetin ziyaretinden onur duyduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gezisini düzenleyen herkese teşekkür etti.

Kıbrıs Türk halkının zorlu milli mücadele yıllarında Barış Harekatını özlemle beklediğini anımsatan Eroğlu, o yıllarda yaşanan olayları ve beklentilerini anlatarak, harekat sonrası oluşan coğrafyada KKTC’nin kurulduğunu, ve devletin Türkiye’nin desteğiyle  yaşatıldığını söyledi. 

Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının yıllarca bu topraklarda mücadele ettiğini, ancak Türklük ve Müslümanlığından taviz vermediğini ifade ederek, bugünlere kadar gelmelerindeki en önemli etkenlerden birinin birlik ve beraberliğinden ödün vermemesi olduğunu kaydetti.

En zor günleri birbirlerine sarılarak geçirdiklerini ifade eden Eroğlu, bu günleri hep birlikte yaşadıklarını, şimdi de KKTC’yi geliştirmek ve yaşatmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu süreç sonrası şartların Kıbrıs Türk halkını hep müzakere masasında tuttuğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Güney komşumuz devleti (Kıbrıs Cumhuriyeti), bizden çalmıştır. Kıbrıs Cumhuriyeti, Türk ve Rum ortaklığına dayalı bir cumhuriyetti. Ama 1963’te bu cumhuriyetten dışlandık ve BM Güvenlik Konseyi’nin yaptığı hata yüzünden Kıbrıs Cumhuriyeti Rumlara bırakılmıştır.

Türkiye’ye ‘işgalci’ diyen Rumların asıl kendileri işgalcidir, çünkü Kıbrıs Cumhuriyeti’ni işgal eden maalesef Rumlar olmuştur. Ama buna rağmen Rumlar BM ve AB üyesi.

İşte dünyanın bazı gerçekleri, bazı ülkelerdeki gerçekleri görmeyişi eşit muamele değil, bölgeye, insana ve dine göre tavır belirlemesi bizi bugüne kadar çözümsüz bırakmıştır ve bir anlaşma olması yönünde Kıbrıs Türk tarafının olumlu davranışlarına rağmen Rum’un uzlaşmazlığı devam ederken bizi ambargolar altında tutmaya devam etmişlerdir.

İşte medeni dünyanın insan hakları konusunda anlayışı bu kadar....”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının birlik beraberlik içerisinde Türkiye ile birlikte dayanışma içerisinde kendine bir plan program yaptığını, her geçen gün daha iyi günlere ulaşmak için çalışıldığını vurguladı.

Ülkede ambargolardan dolayı sıkıntıların bulunduğunu, ancak bunların birlik, beraberlik içinde çalışarak ve Türkiye’nin desteğiyle aşacaklarına inandığını ifade eden Eroğlu, konuşmasının sonunda KKTC’nin kurulmasında kan ve ter akıtan gazilere de teşekkür etti. 

Çankırı Belediye Başkan Vekili Celal Kaman ve Çankırı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik de, kabul nedeniyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na teşekkür etti.

ero.jpg 

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.