1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ERSİN TATAR: "KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEYEMİYORUM"
ERSİN TATAR: "KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEYEMİYORUM"

ERSİN TATAR: "KREDİ KARTI BORCUMU ÖDEYEMİYORUM"

Eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, “kredi kartı borcumu ödeyemiyorum” dedi, siyasi ve sendikal çevrelerden büyük tepki geldi.

A+A-

Geçmiş UBP Hükümeti Maliye Bakanı Ersin Tatar, “kredi kartı borcumu ödeyemiyorum” dedi, siyasi ve sendikal çevrelerden büyük tepki geldi. Türkiye’de yayınlanan Takvim Gazetesi'ne konuşan Eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, Temmuz ayı maaşlarının yatırılmadığı için 8.5 bin TL’lik kredi kartı borcunu ödeyemediğini ve borcunun faize gireceğini söyleyerek, yeni hükümeti eleştirdi.

Tatar’ın açıklamalarını “talihsizlik” olarak karşılayan ilgili çevreler, UBP Hükümeti’nin dört yıllık Maliye Bakanlığı’nı yürüten Tatar’ın hükümetten gitmeden önce “bütçeyi boşalttığını” unutmaması gerektiğini hatırlattı.

“Ayıp…”

UBP döneminde de maaşların geç ödendiği dönemler olduğuna dikkate çeken siyasiler, Ersin Tatar’ın yeni hükümeti eleştirmesinin hakkı olmadığını dile getirdi. Yeni hükümetten hesap sorması gereken en son kişinin Ersin Tatar ve geçmiş UBP Hükümeti temsilcileri olduğuna vurgu yapan ilgili çevreler, Tatar’ı UBP dönemindeki düzenin özeleştirisini yapamaya davet etti.

Tatar’ın açıklamalarını “ayıp” olarak ifadelendiren bazı siyasiler ise yapılan açıklama üzerine söyleyecek söz olmadığını aktardı.

Siyasiler “eleştiri hakkı yok” dedi

CTP-BG Milletvekili Sonay Adem, Ersin Tatar’ın eski bir maliye bakanı olarak konuşurken öncelikle halkla alay etmemesini tavsiye ederek, “yarattıkları bu kokuşmuş düzenin özeleştirisini yapmasını arzu ediyorum” dedi.

TDP Milletvekili Mustafa Emiroğluları, UBP Hükümeti’nin seçim öncesi görevden giderken maliyedeki bütçeyi tarumar ettiğini dolayısıyla Ersin Tatar’ın şimdiki geçici hükümeti maaşları ödemediği için eleştirmeye hakkı olmadığını söyledi.

DP-UG Milletvekili Türkay Tokel, Ersin Tatar’ın açıklamalarını “ayıp” olarak değerlendirerek, UBP Hükümeti’nin 4,5 yıllık iktidar döneminde buna benzer sıkıntılar yaşadığını hatırlattı.

Sendikalar tepki gösterdi

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, çalışanların maaşlarının gününde ödenmemesinin yasal açıdan doğru olmadığını belirterek, bunun eleştirisini en son yapacak kişilerin, geçmiş UBP Hükümeti ve milletvekillerinin olduğunu vurguladı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, UBP Hükümeti’nin görevden ayrılmadan önce bütçenin eksi 186 milyon TL olduğu gerekçesiyle maaşların ödenemediğini belirtti.

Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Tolga, 4 yıl Maliye Bakanlığı yapmış olan eğitimli bir kişinin oldukça ciddi bir konuda, gayriciddi bir açıklama yapmasının üzücü olduğunu dile getirdi.

 

Yenidüzen

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.