1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “ESAS OLAN EĞİTİM, TRAFİKTE BİLİNÇLİ VE DİKKATLİ OLMAKTIR”
“ESAS OLAN EĞİTİM, TRAFİKTE BİLİNÇLİ VE DİKKATLİ OLMAKTIR”

“ESAS OLAN EĞİTİM, TRAFİKTE BİLİNÇLİ VE DİKKATLİ OLMAKTIR”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, artan araç sayısına rağmen kazalarda yüzde 50 azalma gözlemlendiğini ancak trafikte eğitim ve bilincin önemli olduğunu söyledi.

A+A-

ÇAVUŞOĞLU: “ESAS OLAN EĞİTİM, TRAFİKTE BİLİNÇLİ VE DİKKATLİ OLMAKTIR”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, artan araç sayısına rağmen kazalarda yüzde 50 azalma gözlemlendiğini ancak trafikte eğitim ve bilincin önemli olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Trafik Haftası nedeniyle kendisini ziyaret eden Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu kabulde yaptığı konuşmada, Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin önemine dikkat çekerek “Trafikte geçmişten, günümüze nerelerden, nereye gelindiği ortadadır. Derneğin, trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için yaptıkları da çok önemlidir” dedi.

Ölümlü trafik kazaların büyük çoğunluğunun insan hatası ve aşırı süratten kaynaklandığına işaret eden Çavuşoğlu, “Elbette ki bizler, teknolojinin dünya genelinde insanlığa sunduğu yenilikleri takip etmekteyiz ve ülkemizde uygulanması vizyonunu göstermekteyiz. Ancak esas olan eğitim ve trafikte bilinçli olmak,dikkatli olmaktır.Geçmiş yıllara göre kaza sayılarını istatistik verilerle okuduğumuzda, araç sayısının artmasına rağmen yüzde 50 oranında bir azalma vardır” dedi.

Nazım Çavuşoğlu, sürücülere de şu çağrıda bulundu:

“Lütfen trafikte kurallara uyalım,aşırı süratten kaçınalım ve dikkatli olalım. Bizler için, ülkemiz için en değerli unsur insanımızdır. İnsanımız her şeyin en iyisine layıktır. Dünyada bu böyledir. İnsan canı her şeyden önemlidir. Ölümlü kazaların önüne geçmek için sivil toplum ile beraber büyük bir mücadele içerisindeyiz. Olmazsa olmazımız ise bilinçli ve eğitimli olmaktır. Çünkü en iyi yolları da yapsanız,ne tedbir alırsanız alın, en iyi arabayı dahi kullansanız, sizlerin eğitimi trafik kurallarına uymayı emretmiyorsa ve bunun farkında değilseniz maalesef sonunuz hüsran olur. Eğitim bu anlamda çok önemlidir. Eğitimsiz hiç bir gelişme, hiç bir koruma olamaz”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı da konuşmasında, amaçlarının, trafik kazalarının önüne geçilebilmesi için yapılan çalışmalardan dolayı Çavuşoğlu’na teşekkür etmek olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu’nun trafik konusundaki özel ilgi ve hassasiyetinden son derece memnun olduklarını kaydeden Avcı, şöyle devam etti:

“Trafik Hizmetleri Komisyonu Başkanı olarak sizler, tüm bakanlıklar ve örgütlerle-kurumlarla koordinasyonu da sağlamaktasınız. Bizlerin de üyesi olduğu bu komisyon sayesinde Trafik ile ilgili bazı hedeflere kolayca ulaşılmaktadır.Yine sizlerin destekleri ile oluşmuş olan Turkcell Eğitim Parkı, ülkemizde bir ilktir ve devrim niteliğindedir.Burada 2,5 yıllık sürede 22 Bin 234 Kişiye eğitim verildi.Son olarak yeni bir uygulama ile, Bakanlığınızın destekleri sonucu, sağ trafikten-sol trafiğe gelenlere, bu perşembe ve cuma günü eğitim verilmeye başlanıyor. Ülkemize gelen bu insanlar sağ-sol trafik yanılgısından dolayı kaza yapabiliyor ve ölümlere de sebebiyet verebiliyordu.Hem trafiğimizin, hem coğrafyamızın, hem de yasalarımızın tanıtımı açısından bu eğitimler çok önemlidir.”

Avcı, eğitim parkının yanı sıra yapımına başlanan konferans eğitim salonunun yıl sonuna bitmesinin hedeflendiğini söyledi. Avcı, “Yollarımızda güvenliğin artması ve yeni araç-gereçlerle polisimizin daha iyi hizmet vermesi noktasında sizlerin katkıları da çok büyüktür.Tüm alınan bu önlemlerle bir can kurtarsak bile ne mutlu bizlere ki amacımız ölümlü kazaların sıfıra düşmesidir” dedi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.