1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EVET'İN MAALİYETİ AĞIR!
EVET'İN MAALİYETİ AĞIR!

EVET'İN MAALİYETİ AĞIR!

Gelinlik, damatlık, pasta, mekan süsleme...

A+A-

Gelinlik, damatlık, pasta, mekan süsleme için 10 bin lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Melin DOBRAN
 
Kıbrıs’ta yaz aylarında dost, arkadaş, aile düğünlerinde ciddi artışlar görülür. Havaların çok sıcak olmasına karşın düğünlerin yaz aylarında yapılması en fazla gelin ve damat ile anne ve babaların terlemesine yol açıyor.
 
İkinci bir terleme ise, kıyafet ve salon anlaşmalarının yapılması sırasında yaşanıyor...
Gelinlik, damatlık, salon süslemesi ve pasta ikramı için çıkarılan maliyetler yaklaşık 10 bin lirayı buluyor. Kuşkusuz bu rakamlar, gösterişi az olan düşük maliyetli düğünler için geçerli oluyor... Yârim Gelinlik Direktörü Sema Köse, 22 yıldan beri sektörde olduğunu ve müşteri memnuniyetine önem verdiklerinden dolayı şimdiki konumda olduklarını söyledi. 

 

Köse: Bütün organizasyonu takip ediyoruz
Köse, evlenecek olan çiftlerin rahatlığı için gelinlik, damatlık, dekorasyon, pasta, pastiş, davetiye ve salon süslemesi gibi organizasyonları bir arada topladıklarını dile getirdi. 
Köse konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Gençlere yardımcı olmak adına bütün bu işleri bünyemizde toplayıp, faydalı bir kuruluş olduğumuzu düşünüyorum. Sadece gelinlik ve damatlık üstüne değil, müzisyeninden, fotoğrafçısına kadar bütün organizasyonu takip ediyoruz.  Son dönemlerin modası akışkan (şifon, ipek saten), zarif, çok kabarık olmayan, balık modeller ve sırt dekolteli modeller revaçta. Eskisi gibi taşlı, pırıltılı modeller pek tercih edilmiyor. Damatlıklarda genelde mavi tonlar ve açık renkler tercih ediliyor. Klasik siyah beyaz damatlıklar ise sabit tercihler arasındadır.”

 

“Gelinlik fiyatları bin 880 TL’den başlıyor…”
Yârim Gelinlik Direktörü Köse, konuşmasını şöyle tamamladı, “Gençlerin mutluluğu ve memnuniyeti için kampanya çalışmalarımız sürüyor. Küçük ihtiyaçları da katarak gelinlik, damatlık, pasta, pastiş, davetiye ve salon süslemesi paketi 8.750 Liradır.  Müzik, salon, video ve fotoğraf da olursa 15 bin TL olur. Tüm gelinlikleri %20 indirimli vermeyi planlıyoruz. Tek gelinlik fiyatları bin 800-3 bin TL arasıdır. Kira fiyatına satılık gelinlikler de mevcuttur.”

 

Doratlı: Her bütçeye uygun gelinlik var…
Wedding Designer Direktörü Bahar Doratlı ise kendi gelinlik tasarımlarını, evlenecek olan adayların bütçesine göre hazırladığını söyledi. 
6 yıldan beridir bu işle uğraştığını belirten Doratlı, gelinliğin yanı sıra damatlık ve abiye kıyafetler de tasarladıklarını aktardı.
Doratlı, müşterilerini, gelinliğe uygun makyaj ve saç modeli konusunda yönlendirdiğini belirtti. Doratlı, “Kusursuz gelinler yaratmayı hedefliyoruz. Bu yılın modası dantel ve A kesim gelinliktir. Ürünlerimizi inci ve kristallerle süslüyoruz. Bu sezon sırt dekolte ön plandadır. İşlemelere özen gösteriyoruz. Hazır iş kullanmıyoruz hepsi el emeğidir. Müşterilerimiz kendi zevkini katarsa, tasarımı birlikte yapıyoruz. Damatlıklarda bu yıl lacivert, bordo ve yeşil renkler modadır. Müşterilerimizi arkadaş olarak karşılıyoruz. Burada bir aile gibiyiz” ifadelerini kullandı.

 

“Özenle hazırlıyoruz”
 
Gelinlik fiyatlarının 2 bin TL’den başladığını belirten Doratlı, müşterinin istediği rakama, yani bütçesine göre gelinlik tasarladığını söyledi. Damatlıkların 800 TL’den başladığını ve yine müşterinin talep ettiği bütçeye göre fiyatın gittiğini dile getiren Doratlı, tüm tasarımları özenle yaptıklarını anlattı. Doratlı, “Bu yıl gelinlik sezonunu 40 farklı modelle açtık. Sene arası yeni ürün takviyesi de yapıyoruz. Bizim için müşteri memnuniyeti önemlidir. Düğün paketimiz de mevcuttur. Anlaşmalı olduğumuz müzik grubu, pastane, dekorasyoncu, kameraman ve fotoğrafçı vardır. Müşterinin isteğine göre bütün organizasyonu biz üstleniyoruz. Ek ücret talep etmeden takipleri de biz yapıyoruz. Düğünü komple, kişinin belirlediği bütçe doğrultusunda ayarlıyoruz. Paketlerimiz 10 bin TL’den başlıyor. Tamamen yerli üreticileri destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Diyalog
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.