1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKANLIK BİNASI POLİS TARAFINDAN ABLUKAYA ALINDI
BAŞBAKANLIK BİNASI POLİS TARAFINDAN ABLUKAYA ALINDI

BAŞBAKANLIK BİNASI POLİS TARAFINDAN ABLUKAYA ALINDI

Çiftçiler eylemde;

A+A-

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Lefkoşa'yı kilitlemeye hazırlanıyor...

Kıbrıs Postası

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği bugün Lefkoşa’da araçlı eylem yapacak. Çiftçiler Birliği, Toprak Ürünleri Kurumu'nca açıklanan tahıl alım fiyatlarını kabul etmediklerini duyurmuş ve eylem kararı aldıklarını açıklamıştı.

1-004.gif

Eyleme katılacak çiftçiler şu sıralarda Hamitköy ve Gönyeli çemberlerinde toplanmaya başladı. Eylemciler, önce Meclis ardından da Başbakanlık önüne gidecek.

Çiftçiler Birliği'nin güzergahı da belli oldu. Buna göre;

Hamitköy Işıkları ve Gönyeli Çemberi'nde buluşan Çiftçiler Kıbrıs Gazetesi önündeki ışıklarda biraraya geldikten sonra Tarım Bakanlığı'na doğru yola çıkacak. Tarım Bakanlığı'ndaki eylemin tamamlanmasının ardından Meclis'e gelecek olan eylemciler, bugün Meclis olmamasından dolayı orada çok fazla durmayacaklar.

Dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi'ni araçlarıyla geçecek olan eylemciler, Başbakanlık'a o güzerhagı kullanarak ulaşacak...

10:30 - ÇİFTÇİLER KIBRIS GAZETESİ ÖNÜNDE

Çiftçiler, Kıbrıs Gazetesi önünde birleşmeye başladılar. Eylemciler, toplanmalarının ardından Tarım Bakanlığı'na doğru yola çıkacaklar...

11:21 - EYLEM HENÜZ 'RESMİ' OLARAK BAŞLAMADI 

2-001.gif

Çiftçiler Birliği'nin saat 10:00'da başlaması planlanan eylemi henüz 'resmi' olarak başlamadı. Mesarya bölgesi Çiftçileri'nin Lefkoşa'ya akını halen devam ediyor. Şu sıralarda Kıbrıs Gazetesi önünde ortalama 200 araç hazır olarak bekliyor. Kıbrıs Postası'nın eylemde olan işçilerden edindiği bilgilere göre, çiftçiler iş araçlarını Başbakanlık önünde bırakacak. 

11:25 - EYLEMCİLER HAREKETE GEÇTİ

Çiftçiler, şu sıralarda Kıbrıs Gazetesi önünden harekete geçerek Tarım Bakanlığı'na doğru yola çıktı...

12:10 - ÇİFTÇİLER TARIM BAKANLIĞI ÖNÜNDE

4-001.gif

 

Çiftçiler, az önce Tarım Bakanlığı önüne ulaştı. Tarım Bakanlığı önünde polis güçleri de eylemcileri karşıladı... Eylem alanında gerginlik bulunmuyor...

12:38 - KELLE: “BAKAN SORUMLULUKTAN KAÇIYOR”

3-001.gif

 

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, Tarım Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu'nu suçlayarak, sorumluluktan kaçtığını belirtti.

Kelle, “Bakan, sorumluluktan kaçtı, burada yok! Arkadaşlarımız şu an yollardadır. Biz de Başbakanlık'a giderek, gerekli açıklamayı Başbakan'a yapacağız. Sizler de şahitsiniz” ifadelerini kullandı.

Eylemciler, şu sıralarda Başbakanlık'a doğru yola çıktılar. Çiftçiler, 3 aracı da Tarım Bakanlığı önünde bıraktı.

13:22 - EYLEMCİLER BAŞBAKANLIK'A ULAŞMAK ÜZERE

5-001.gif

Çiftçiler, şu sıralarda Kıbrıs Türk Havayolları Önünde çift şeridi kullanarak Başbakanlık'a doğru yol alıyor...

8.gif

EYLEMCİLER BAŞBAKANLIK'TA

Çiftçiler, kornalar, zurna ve davullarla Başbakanlık önüne ulaştı. Başbakanlık binası Polis tarafından ablukaya alındı. Polise ait araçlar Başbakanlık önüne dizildi. Eylemciler Başbakanlık Binası önüne giremeyecek. Eylemcilerin, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşme talep edeceği öğrenildi...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.