1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FAİLİ MEÇHUL 25 KOVAN HIRSIZLIĞI DAHA ARAŞTIRILIYOR
FAİLİ MEÇHUL 25 KOVAN HIRSIZLIĞI DAHA ARAŞTIRILIYOR

FAİLİ MEÇHUL 25 KOVAN HIRSIZLIĞI DAHA ARAŞTIRILIYOR

Faili meçhul 25 kovan hırsızlığı daha araştırılıyor

A+A-

Farklı bölgelerde çok sayıda arı kovanı çalmaktan tutuklanan Remzi Mücahit Gürbüzer aleyhine 7 günlük ek tutukluluk emri alındı

Ahmet İLKTAÇ

Balalan köyünde, Necla Türk’e ait arı kovanlarını çaldığı iddia edilen Remzi Mücahit Gürbüzer’in başka bölgelerden de arı kovanı çaldığı öne sürülüyor.

Meseleyi soruşturan Ziyamet polisi, zanlı aleyhine soruşturma maksatlı 7 gün daha tutukluk emri aldı.

Bölgede faili meçhul kovan hırsızlıkları bulunması nedeniyle polis, zanlının bu hırsızlık olayları ile bağlantısı olup olmadığını araştırmak için zanlı aleyhine 3 günlük tutukluluk emri almıştı.

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Murat Ergün’ü tanık olarak dinletti.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına hazır bulunan Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, Ziyamet Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Murat Ergün’ü tanık olarak dinletti.

Tanık polis Murat Ergün, zanlının 23 Ekim 2016 tarihinde, 22.00 ve 23.00 saatleri arasında, Ziyamet köyünde sakin Necla Türk’e ait Balalan köyünde bulunan 11 adet kovanı ve içerisindeki canlı arıları çaldığını hatırlattı.

Polis memuru, 24 Ekim 2016 tarihinde bir polis ekibince zanlının evinde yapılan aramada, avluda 101 adet boş arı kovanının daha tespit edildiğini kaydetti.

Tahkikat memuru, zanlının evinden 700 metre uzakta ise 88 adet daha arı kovanı tespit ettiklerini belirtirken, bu tespit edilen arı kovanlarının kot numaralarının silinmiş olduğunu bildirdi.

Tanık polis, zanlının, söz konusu kovanların bir kısmını çaldığını, bir kısmının da kendisine ait olduğunu beyan ettiğini dile getirdi.

Bölgelerinde 25 farklı faili meçhul olay daha olduğunu anlatan polis memuru, meseleyle ilgili olarak soruşturmalarının devam ettiğini ifade etti. Tanık polis, zanlının suç ortağı olduğuna inandıklarını da söyledi.

Tahkikat memuru, mahkemeden, zanlının, soruşturmalarının selameti açısından 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler, talep edilen süreyi 7 gün ile sınırlandırdı.

Yargıç Umut İnan, zanlının 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.