1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “FAZIL ÖNDER’İN TMT MENSUPLARINCA ÖLDÜRÜLMESİ TARİHSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL”
“FAZIL ÖNDER’İN TMT MENSUPLARINCA ÖLDÜRÜLMESİ TARİHSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL”

“FAZIL ÖNDER’İN TMT MENSUPLARINCA ÖLDÜRÜLMESİ TARİHSEL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL”

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Fazıl Önder’in 24 Mayıs 1958’de TMT mensuplarınca öldürüldüğü iddiasının tarihsel olarak doğru olmadığını, çünkü TMT’nin 1 Ağustos 1958’de, Önder’in öldürülmesinden sonra kurulduğunu bildirdi.

A+A-

Dernekten bugün yapılan açıklamada, Birleşik Kıbrıs Partisi’nin (BKP) “Fazıl Önder TMT mensuplarınca öldürüldü” iddialarını eleştirdi. Açıklamada, kuruluş tarihi itibarıyla TMT’nin Önder’i öldürmesinin mümkün olmadığına işaret edilerek, “gerçek dışı itham” yapanlar kınandı.

Açıklamada, “Gerçeklere dayanmayan bu tür ithamlar hem düşündürücü hem de esef vericidir. Başta yaşama hakkı olmak üzere barış, huzur ve güven içindeki bugünkü yaşamlarını borçlu oldukları TMT,Mücahit ve KTBK ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na borçlu olan bu çevrelerin zaman zaman gerçeklere dayanmayan bu tür ithamları karşısında üzülmemek elde değil” denildi.

TMT’nin kuruluşu ve görevleri konusunda bilgi verilen açıklamada, TMT’nin direniş örgütü olarak 1 Ağustos 1958’de faaliyete başladığı ve bu görevin, Rum saldırılarının açıkça Kıbrıs Türk halkını imha etmeye başladığı 21 Aralık 1963’de sona erdiği kaydedildi. TMT’nin, o tarihten itibaren üniformalı nizami ordu yapısı içinde varlığını sürdürdüğü belirtildi.

VATANDAŞLIK ELEŞTİRİLERİ

Mücahitler Derneği, verilen vatandaşlıklar konusuna da girerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yerleşmiş ve artık buralı olmuş nice insanın vatandaşlığı elde etmeye hak kazandıkları halde,  bu hakkın hep göz ardı edilerek haksız eleştiri ve endişelerin odağı haline geldiğini kaydetti.

Açıklamada, “Rum saldırıları yüzünden Ada’yı terk etmiş nice insanımız var. Nüfusumuzun azalma nedenlerinden biri de budur. Bugünkü normal koşullarda insanlarımızın geri dönüş yapmaları veya anavatanımızdan buraya yerleşmeye gelen bizlerle aynı koşulları paylaşan kardeşlerimizi tedirgin etmeye hakkımız olmamalıdır” denildi.

Dernek, Güney Kıbrıs’ta bu ve buna benzer uygulamalara ses çıkarmayanların,  KKTC’deki haklı ve yasal uygulamalar karşısında menfii tutumlarını sürdürerek, Türkiye Büyükelçiliği ile Meclis önünde eylem yapanları benimsenmediğine de vurgu yaptı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.