1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. FİDYE ÇETESİNE OPERASYON
FİDYE ÇETESİNE OPERASYON

FİDYE ÇETESİNE OPERASYON

Fidye çetesine operasyon

A+A-

Kendilerine borcu olduğunu iddia ettikleri kişiyi kaçırıp apartman dairesinde rehin tutarak işkence yapan ve kaçırdıkları şahsın ailesinden fidye isteyen 7 kişiden 5’şi operasyonla yakalandı

Suna ERDEN

Lefkoşa’da Nijerya uyruklu öğrenciler arasında yaşanan olay bu kadarı da olmaz dedirtti. Emmanuel J.İkekhua, İsrael A. Edo, Clement U.Okoli, Christoper G.Ezeh, James A.Anima ve henüz yakalanmayan iki şahıs, kendilerine 30 bin dolar borcu olduğu gerekçesi ile A.O. isim Nijerya uyruklu erkek şahsı kaçırıp, Lefkoşa’da bir apartman dairesine hapsedip, ailesinden fidye istedi. İddialara göre 28 Kasım tarihinde gerçekleşen ve önceki gün polise yansıyan olaylar zinciri şöyle gelişti.

ZORLA KAÇIRIP HAPSETTİLER

Henüz tespit edilmeyen iki şahıs ile Emmanuel J.İkekhua, İsrael A. Edo, Clement U.Okoli, Christoper G.Ezeh ve James A.Anima, 28 Kasım’da A.O.’yu Lefkoşa’da sokak ortasında zorla araca bindirerek kaçırdı. Beş zanlı, A.O.’yu Kızılbaş bölgesinde bulunan bir apartman dairesine götürdü. Zanlılar burada A.O.’nun ellerini, kollarını bağlayıp işkence yaptı ve A.O.’yu otuz bin dolar borcunu ödemediği takdirde kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit etti. Zanlılar ayrıca A.O’nun elleri bağlı görüntülerini çekip Nijerya’daki ailesine göndererek para istedi.

İHBAR YAKALATTI

Ailesinin A.O’nun bir arkadaşına durumu bildirmesi üzerine olay polise yansıdı. Arkadaşı video görüntülerini alıp polise giderek A.O’nun kaçırıldığını ve rehin tutulduğunu bildirdi. Polis, harekete geçerek Kızılbaş bölgesinde bulunan apartmana operasyon düzenledi. Eve yapılan operasyonda A.O’yu elleri bağlı, tutsak bir şekilde bularak kurtaran polis, zanlıları da gözaltına aldı.

KAFASINA ŞİŞE, ELİNE DEMİRLE VURDULAR

Kaçırılarak darp edilen A.O’da kontrol amaçlı Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. A.O’nun polise verdiği ifadede zanlıların kafasına şişeyle ellerine ise demir çubukla vurduklarını söylediği belirtildi. A.O, ayrıca aynı şahısların daha önce de kendisini rahatsız ettiğine dair poliste şikâyeti bulunduğunu söylediği öğrenildi.

MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR

Gözaltına alınarak haklarında Soygun” , “Adam kaçırma”, “Zorla alı koyma”, “Şiddet tehdidi” ve “Ciddi darp” suçlarından soruşturma başlatılan zanlılar polisteki sorgularının ardından tutuklama talebi ile dün mahkemeye sevk edildi. Zanlıların polisteki sorgusunda suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilirken, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar hakkında soruşturma amaçlı 3 gün tutukluluk emri alındı.

ARANAN İKİ KİŞİ VAR

Olayla ilgili soruşturmayı yapan polis, zanlıların A.O.’dan dan para almak için işkence yaptıkları anları hep kendi cep telefonlarına hem de A.O.’nun telefonuna kaydederek, videoyu Nijerya’ya gönderdiklerini tespit ettiklerini söyledi. Polis, aranan iki şahıs daha olduğunu açıkladı ve 3 günlük süre içerisinde ifadeler alacaklarını, görüntüleri inceleyeceklerini ve aranan şahısların gözaltı işlemleri ile ilgili operasyon yapılacağını belirtti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.