1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. GAÜ 1’İNCİ ULUSLARARASI DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU BAŞLADI
GAÜ 1’İNCİ ULUSLARARASI DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU BAŞLADI

GAÜ 1’İNCİ ULUSLARARASI DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ SEMPOZYUMU BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’nün düzenlediği “1. Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu” başladı.

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’nün düzenlediği “1. Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu” başladı.

GAÜ’den verilen bilgiye göre, GAÜ Akdeniz Sualtı Araştırma Merkezi önderliğinde, Kastamonu Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin işbirliğinde yapılan “1. Uluslararası Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Sempozyumu”,  GAÜ Bünyesinde faaliyete geçen Chateau Lambousa Otel'de yer alıyor.

Sempozyumun açılışı bugün Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal,  GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Kastamonu Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın ve GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sempozyum, Soma'da meydana gelen maden kazasında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sempozyumun açılışında GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel birer konuşma yaptı.

3 farklı kıtadan bilim insanlarının katılacağı sempozyum 17 Mayıs’ta sona erecek.

Sempozyumda, 10 ülkeden gelen akademisyen ve bilim insanı, deniz kirliliği oşinografi, balıkçılık, su dibi doğal kaynakları, sualtı araştırmaları, deniz bilimleri, balık yetiştiriciliği gibi konularda çeşitli sunumlar gerçekleştirecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.