1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GAZİMAĞUSA’DA ANADOLU’NUN YÖRESEL KÜLTÜRÜ HALKLA BULUŞTURULDU
GAZİMAĞUSA’DA ANADOLU’NUN YÖRESEL KÜLTÜRÜ HALKLA BULUŞTURULDU

GAZİMAĞUSA’DA ANADOLU’NUN YÖRESEL KÜLTÜRÜ HALKLA BULUŞTURULDU

GAZİMAĞUSA’DA ANADOLU’NUN YÖRESEL KÜLTÜRÜ HALKLA BULUŞTURULDU

A+A-

Gazimağusa Belediyesi, Anadolu kültürünün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Maraş’ın Anadolu Mahallesi’nde “Yöresel Anadolu Kültür Festivali düzenledi.

Belediyeden verilen bilgiye göre, festivalin açılışına, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Milletvekilleri Ahmet Kaşif, Dursun Oğuz, Ersan Saner ve Fikri Ataoğlu, bazı belediye başkanları ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in açılış konuşması ve halk dansları gösterileri ile başlayan festivalde, çeşitli yöresel yemek stantları ve şark köşesinin de bulunduğu yöresel yemek çadırı Anadolu’nun çeşitli bölgelerine ait farklı lezzetler sundu. Çocuklar için oyun alanının da hazırlandığı festivalde, antika eşya standı da kuruldu.

Festivalde 17.30’dan itibaren sahne performansları, DAÜ Tiyatro Topluluğu’nun tiyatro oyunu, muhtarlığın yaptığı temsili kına gecesi ve Oğuzhan ve Grubunun konseri yer alacak.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, açılış konuşmasında, Maraş’ın Anadolu Mahallesi’nde Yöresel Anadolu kültürünün yaşatılması ve tanıtılması için eskiden beri etkinlik düzenlemeyi arzuladıklarını ancak bu güzel etkinliğin ancak bugüne nasip olduğunu söyledi.

Bu yıl birincisini düzenledikleri festivali her yıl Mayıs ayında yaparak, geleneksel hale getireceklerini kaydeden Arter, diğer mahalleler için de planları bulunduğunu belirtti. Arter, yöresel kültürün paylaşılması ve halkın bir araya gelmesi adına etkinliğin anlamlı olduğuna dikkat çekti.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.