1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GELECEĞİN FIRSATLARINI ADİL BİR ŞEKİLDE...
GELECEĞİN FIRSATLARINI ADİL BİR ŞEKİLDE...

GELECEĞİN FIRSATLARINI ADİL BİR ŞEKİLDE...

GELECEĞİN FIRSATLARINI ADİL BİR ŞEKİLDE PAYLAŞABİLECEKLERİ BİR GELECEK YARATMA HEDEFİNDEYİZ

A+A-

AKINCI: “GELECEK NESİLLERİN GEÇMİŞİN ACILARINI DEĞİL, GELECEĞİN FIRSATLARINI ADİL BİR ŞEKİLDE PAYLAŞABİLECEKLERİ BİR GELECEK YARATMA HEDEFİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, gelecek nesillerin geçmişin acılarını değil, geleceğin fırsat ve nimetlerini adil bir şekilde paylaşabilecekleri bir gelecek yaratma hedefinde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, 1 Haziran Dünya Çocuk günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, ülkede ve dünyada çocukların, hayata anlam ve değer katan, daha güzel bir gelecek oluşturma azminin temel unsurları olduğunu söyledi. Akınc, “Kendilerine ait hak ve özgürlükleri koruma ve talep etme imkanına sahip olmayan çocuklarımıza gerek aileler, gerek toplum gerekse de devlet olarak hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi.

Akıncı, yıllardır çözümsüz kalan Kıbrıs sorununu artık bir çözüme ulaştırmak için sürdürülen müzakereleri olumlu sonuçlandırarak, barış ve huzur içerisinde bir yaşam oluşturmak için çaba sarf ettiğini kaydetti.

“Bir yandan çözüm bulma yönündeki müzakereler devam ederken, öte yandan hayat durmamaktadır” diyen Akıncı, hangi nedenle olursa olsun, eğitim hakkından yararlanamayan çocukların bu temel haklarını teslim etmek için yapılması gerekenler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Sosyal adalet ilkesinin gereği olarak her çocuğun evrensel hak ve özgürlüklerinin korunması ve hayat bulması noktasında da sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmemiz gerekmektedir” dedi.

Akıncı, şöyle devam etti:

“Dünyada yaşanan başta savaş tüm olumsuzlukların en büyük mağduru, bu olumsuzluklarda hiçbir etkisi olmayan masum çocuklardır. Acıyı yaşamış bir toplum olarak, bunun anlamını en iyi bilenlerdeniz ve bu nedenle gelecek nesillerin geçmişin acılarını değil, geleceğin fırsatlarını ve nimetleri adil bir şekilde paylaşabilecekleri bir gelecek yaratma hedefindeyiz”

Uluslararası kurumlar tarafından belirlenen evrensel sözleşme ve beyannameler kapsamındaki ilkelerin kabulünün olumlu bir adım olmakla birlikte, bu ilkelerin yaşama geçirebildikleri müddetçe başarılı olunabileceğine işaret eden Akıncı, “Adil ve özgür bir dünyada yaşamaları, daha güzel günlere ulaşmaları için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizi yinelerim” ifadesini kullandı.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.