1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GERGİN BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ!
GERGİN BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ!

GERGİN BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ!

UBP Meclis Gurubu, dün oldukça gergin bir toplantı gerçekleştirdi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) dünkü meclis gurubu toplantısında söz alan bazı muhalif milletvekilleri erken seçim dahil birçok konuda karar alınmasını istedi.

KIBRIS’ın elde ettiği bilgilere göre, UBP Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel yaptığı konuşmada kabine değişikliği dahil birçok konuda önlem alınmasını talep etti. Tokel, gerekli önlemlerin alınmaması halinde 30 Nisan’dan itibaren partiden bağımız hareket edebileceğini ima etti.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Tokel, toplantının hareketli geçtiğini söyledi fakat resmi bir açıklama yapmak istemedi.

UBP Girne Milletvekili Mehmet Tancer de bu şartlar altında erken genel seçime gidilmesini önerdi.

Görüşüne başvurduğumuz Tancer, “Erken genel seçim önerisinde bulundum. Böyle bir konuşma geçti. Toplantıda memleket ve parti içi sorunlar tartışıldı” dedi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de LTB seçimleri sonrasında istifa etmesi gerekenlerin gereğini yerine getirmesini istedi. Töre, Bakanlar Kurulu değişikliği dahil birçok konuda önlem alınması yönündeki isteğini tekrarladı.

Güvenilir bir kaynak, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün’ün UBP Meclis Gurubu Toplantısı’ndan rahatsızlık duyduğunu ve “böyle parti olmaz” diyerek toplantıyı terk ettiğini iddia etti.

Yaşanan tartışmalarda UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük’ün çok sert bir konuşma yaptığı ve parti içi disiplin mekanizmasını çalıştırabileceği yönde mesajlar verdiği kaydedildi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.