1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÖZYAŞLARI OKUT İÇİN AKTI!
GÖZYAŞLARI OKUT İÇİN AKTI!

GÖZYAŞLARI OKUT İÇİN AKTI!

Okut, dün son yolculuğa uğurlandı!

A+A-

Yurtsever kimliği ile öne çıkan Afrika Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Okut, dün son yolculuğa uğurlandı

Ceren ÖZBİL

Kıbrıslı Türk yurtsever insan, Afrika Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Okut, dün gözyaşları içinde Lefkoşa İsmail Safa Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Yalçın Okut'u son yolculuğunda da yalnız bırakmayan sevenleri tabutuna çiçekler ve çelenkler bıraktı.

Cenaze törenine katılanlar arasında Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de yer aldı.

Göze: Her ölüm erken ölümdür

Okut'un yakın arkadaşlarından olan Bektaş Göze, cenaze töreninde konuşma yaparak, Okut'u anlattı ve onun ne kadar ilerici ve yurtsever biri olduğundan söz etti.

Yalçın Okut'un, her zaman örgütlü mücadeleye destek veren biri olduğunu ve her zamanda bu yönde gayret gösteren biri olduğunu kaydeden Göze, şu şekilde konuştu:

“Bu toprakların yetiştirdiği ve bu topraklara sahip çıkmayı görev kabul eden yiğit insanlar, Yalçın yoldaşımızı yıldızlara uğurlamaya geldik. Her ölüm erken ölümdür, Yalçın yoldaşın ölümü en erken ölümdür. Daha yapacak çok işleri vardı.

Yalçın, yaşamının her anını, kavganın her 100 metresini aralıksız ve kesintisiz durmadan koştu. 70 yıllık maratonu bir bayrak koşusu gibi koştu ve bayrağı bize uzatıyor. Yalçın, kararlı ödün vermez bir Marksist olarak yaşadı. İstanbul'daki öğrencilik hayatını batı dünyasını sarsan 1968 hareketi İstanbul ve Türkiye toplumu ve bunların sonucunda tanıdığı Marksist dünya görüşü onu yönlendirdi. Doktor Hikmet Kıvılcımlı öğretisi ile tanışınca bu öğreti ile yoğruldu ve çeliğe su verildi.

Yalçın, ilerici yurt sever bir Kıbrıslıydı. Doğup, büyüğü karma bir köyden babasını kaybederek, göçmen bir konuma düşerken bu olgunun ortaya çıkışını yüzeysel değil, bilimsel olarak sorguladı. Bundan hareketle görevinin ülkenin tümüne sahip çıkılması gerektiği hususunda olduğunu tespit etti. Bütün yaşamı boyunca eylemi ve kalemi ile sözü ve davranışı ile ülkemizde barışı çözümü ve bütünlüğü savundu. Yalçın, örgüte inan, örgütlü çalışmayı benimseyen ve her örgütlü davranışa girip, omuz veren ve o yönde gayret gösteren bir insandı.”

Bahçesinde rahatsızlanmıştı...

Geçtiğimiz hafta sonu, önce bahçesinde rahatsızlanarak Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılan Yalçın Okut, yapılan kontrollerin ardından taburcu edilmiş, ancak taburcu edilmesinin ardından yeniden rahatsızlanmıştı.

Okut, önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, oradan da YDÜ Hastanesi’ne sevk edilmiş, ancak tüm müdahalelere rağmen cumartesi günü hayatını kaybetmişti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.