1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TA ELEKTRİĞE İNDİRİM YAPILDI
GÜNEY KIBRIS’TA ELEKTRİĞE İNDİRİM YAPILDI

GÜNEY KIBRIS’TA ELEKTRİĞE İNDİRİM YAPILDI

Güney Kıbrıs’ta elektriğe indirim yapıldı

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in güven yaratıcı önlemler çerçevesinde ilan ettiği, adanın her iki tarafındaki elektrik şebekelerinin bağlanmasıyla ilgili çalışmalarda ilerleme kaydedildiği bildirildi.

Politis gazetesi, Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) Geliştirme Müdürü Leonidas Pashalidis’in, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, şebekelerin birleştirilmesi çerçevesinde, özellikle altyapıylailgili teknik çalışmalarda ilerleme kaydedildiğini söylediğini yazdı.

Habere göre Pashalidis, mevcut aşamada iki bağlantı olacağını kaydederken, daha önce kamuoyuna açıklanan Peristerona ve Athalassa bölgesi istasyonlarına değindi.

Pashalidis, “Mari” (Tatlısu) köyündeki “Evangelos Florakis Deniz Üssü”nde 11 Temmuz 2011’de meydana gelen patlama nedeniyle Vasiliko Elektrik Santrali’nde meydana gelen hasarın akabinde KKTC ile geçici elektrik bağlantısı kurulduğunu da anımsatırken, bu bağlantının iptal edildiğini, ancak daha güvenli bir yöntemle yeniden bağlanacağını söyledi.

Fileleftheros gazetesi de, Pashalidis’in telefon şebekeleriyle ilgili olarak da, Kıbrıs sorunu çözülene kadar, Rumların KKTC’ye, Kıbrıslı Türklerin de Güney Kıbrıs’a geçtikleri zaman mobil telefonlarının çalışmasına yönelik geçici bir çözüm üzerinde çalıştıklarını söylediğini yazdı.

ELEKTRİK ÜRETİMİ GELECEK YAZ İÇİN YETERLİ OLMAYABİLİR

Gazete, bir diğer haberinde ise, Güney Kıbrıs’ta aşırı sıcaklar nedeniyle artan elektrik tüketimini karşılayacak kadar elektrik üretildiğini, ancak gelecek yıl için, üretilecek elektrik enerjisinin yeterli olup olmayacağı konusunda endişe duyulduğunu yazdı.

Haberde, gelecek yılın yaz ayları için yeni altyapılar gerektiğine vurgu yapıldı.

ELEKTRİKTE İNDİRİM YAPILDI

Gazete, bir diğer haberinde de, elektriğe Ağustos ayı itibarıyla yüzde 0,58’lik indirim yapıldığını yazdı.

Haberde, vatandaşın faturasına, bundan böyle kilovat başına 0,7450 sent yansıyacağı kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.