1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY'DEN ÇALIP KUZEY'DE SATTILAR!
GÜNEY'DEN ÇALIP KUZEY'DE SATTILAR!

GÜNEY'DEN ÇALIP KUZEY'DE SATTILAR!

Güney'den Kuzey'e hırsızlık!

A+A-

Güney Kıbrıs’tan çaldıkları otomobillere yeni şasi numaraları takıp satan kişiler tutuklanırken, meseleyle ilgili olarak üç kişinin daha arandığı öğrenildi.

Kamalı Haber

Hamitköy Lefkoşa'da meydana gelen gümrüksüz mal tasarrufu suçundan methaldar olan İ.B ve M.A.A tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Mahir Türe bulguları aktardı.

Türe, 8 Haziran tarihinde alınan bir bilgiden, KKTC'de ikamet eden zanlı M.A.A'nın, uzun süredir tanıdığı olan ve Güney Kıbrıs’ta ikamet eden bir kişi ile anlaşarak Güney'den araç sirkat etmesini istediği ve KKTC'ye getirerek 3 bin – 4 bin Euro karşılığında satması hususunda anlaştıklarını belirtti.

“Aracı boyacıya sattılar”

KKTC'de hurdaya çıkmış araçların plakası takılarak, şuan tespit edilemeyen bir yerden KKTC'ye getirmiş olduğu çalıntı aracı Hamitköy’de bir oto boyacısına sattığını belirten Türe, aracın konu dükkanda yapılan aramada bulunduğunu, bir aracın markasının öğrenilememiş olduğu, birinin 2006-2007 model kırmızı renk Toyota Auris marka, diğerinin ise siyah renk Mazda Demio olduğu öğrenilmesi üzerine ayni gün Gümrük ve Ruhsat dairesinden görevli memurlar ile konu işyerinde arama yaptıklarını, boyamaya hazır halde bir adet kırmızı renk Toyota Auris marka araç tespit edildiğini söyledi.

İtiraf etti

Türe, aracın bulunduğu işyeri sahibinden izahat istendiğini, konu aracı kardeşi olan zanlı İ.A’dan 2 bin 500 TL karşılığında boyamak için aldığı öğrenilmesi üzerine de zanlı İ.A’dan konu araçla ilgili izahat istendiğini ifade etti. İ.A’nın, aracı yaklaşık 4 ay kadar önce zanlı M.A.A’dan 7 bin TL karşılığında Lefkoşa'da satın aldığını, şasi numarasını yaklaşık 25 gün kadar önce Ercantan LTD'den hurda şekilde satın aldığını, evinin yan tarafında muhafaza ettiği JZ 108 plakalı beyaz renk Toyota Auris marka araca ait şasi numarası ile değiştirdiğini itiraf etmesi üzerine tutuklandığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak bir gönüllü ifade vererek suçunu itiraf eden Zanlı İ.A’nın ifadesi üzerine Zanlı M.A.A’nın ayni gün saat 21:30 raddelerinde Haspolat’ta tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandığını söyledi.

Üç kişi aranıyor

Polis, soruşturmanın henüz yeni başladığını, meselede aranan 3 kişinin ve kayıp emarelerin olduğunu belirterek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatlarının itirazı olmaması üzerine Yargıç Meltem Dündar zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.