1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HACİZ KOYDURURUZ!
HACİZ KOYDURURUZ!

HACİZ KOYDURURUZ!

Haciz koydururuz!

A+A-

6 yıl önce maaşlardan yapılan 11 milyonluk kesintiyi mahkeme kararına rağmen ödemeyen hükümete ‘mersedeslerle ilgili’ bir uyarı da emeklilerden geldi

Aytuğ TÜRKKAN
İrsen Küçük’ün Başbakanlık yaptığı 2010 yılında maaşlarından kesinti yapılan 13 bin emekli, 24 Ekim Pazartesi günü Meclis önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

Hükümet kararı sonrasında mahkemeye başvuran emekliler davayı kazanmış ve kesilen paraların ödenmesi yönünde karar alınmıştı.

Aradan geçen 6 yıllık süre içinde kesintilerin ödenmemesine tepki gösteren Emekliler Cemiyeti, bir çırpıda Mersedes marka 18 tane makam aracı alabilen hükümetin, diğer yandan kaynak yetersizliğini gerekçe gösterip, mahkeme kararına uymamasını sert bir dille eleştirdi. Başkan Mustafa Tolga “gerekirse makam otolarına haciz koyduracağız” diyerek hükümeti uyardı.

“Faizleri de talep edeceğiz”
Emekliler 24 Ekim Pazartesi günü Meclis önünde eylem yapıp seslerini duyurmaya çalışacak.

 

Saat 10.00’da meclis önünde toplanacak olan emekliler hükümetten mahkeme kararını yerine getirmesini bekliyor.
 

Emekliler Cemiyeti Başkanı Mustafa Tolga, 13 bin emeklinin toplam 11 milyon TL devletten alacaklı olduğunu belirterek hükümetten bu yönde adım beklediklerini kaydetti.
Tolga, hükümetin bu adımı atmaması durumunda yeniden mahkemeye gideceklerini belirterek, yetkililere seslendi: “Mahkeme kararının üzerinde uzun zaman geçti ama hala ödeme yok. Hükümet sesimize duyarsız kalırsa bir dava daha açıp bu kez faizleri de talep edeceğiz. 11 milyon o zaman 33 milyon TL olacak. Eğer ödeme yapılmazsa bu kez başta Başbakan ve Yardımcısı olmak üzere makam araçlarına da haciz kararı talep edeceğiz.”
 
Süreç nasıl işlemişti?

İrsen Küçük Başbakanlığı’ndaki UBP Hükümeti 2010 yılında Meclis’ten geçirilen iki değişiklik yasası ile emekli maaşlarından vergi kesintisi yapılmış, emekliler de bu değişikliği mahkemeye götürmüştü.

 

Eylül 2010’da Anayasa Mahkemesi nezdinde açılan iki davadan yürürlüğün durdurulması davası bir mutabakat tutanağı ile geri çekilmiş, esas dava ise 13 Ocak, 2011 tarihinde emeklilerin lehlerine sonuçlanmıştı.
 

Ocak 2011 itibariyle emekli maaşlarından vergi kesintisine son verilmiş ancak Anayasa Mahkemesi huzurunda varılan mutabakata ve idare ile savcılığın taahhüdüne rağmen, geriye dönük maaş kesintileri için ödeme yapılmamıştı .
 

Ödemenin gecikmesi üzerine 7 Ekim 2011 tarihinde Yüksek İdare Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması 31 Mart’ta yapılmış ve 11 Haziran günü Yüksek İdare Mahkemesi “idarenin taahhüdünü yerine getirme zorunluluğu” olduğu yönünde karar vermişti.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.