1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAMİDİ: "ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"
HAMİDİ: "ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"

HAMİDİ: "ÜLKEMİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"

Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından milli takıma alınmayan başarılı Vücutçu Sami Hamidi çarpıcı açıklamalarda bulundu;

A+A-

 

Son günlerde KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından ambargoya uğradığını söyleyen ve bayrağa saygısızlıkla da suçlanan Sami Hamidi söz konusu olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu ve kesinlikle bayrağa karşı bir saygısızlık yapmadığını söyledi.

"Ayrıcalık istemek gibi bir şey söz konusu değil"

Sami Hamidi, "Kıbrıs'ta yarışmadan TC'de yarışmak gibi bir ayrıcalık istemekle ve bayrağa saygısızlık yapmakla suçlanıyorum. Ben ilkokul yıllarından beridir ülkemi ve bayrağımı yurt içi ve dışında farklı spor branşlarında temsil etmiş bir sporcuyum. Bugüne kadar hiçbir antrenörüme ve hocama saygıda kusur etmişliğim yoktur” diyerek Kıbrıs'taki yarışmaya cezalı olduğu için katılamadığını vurguladı. 

"Federasyon başkanı ile görüşerek çalışmalara başladım"

Yarışmadan sonra Temmuz ayında federasyon başkanı tarafından çağrıldığını belirten Sami Hamidi, “Ben eğer bu ülkeyi temsil etmek ve yarışmak istiyorsam Elit Spor Kulübü altında olmam gerektiği söylendi. Ben de bunu kariyerim için kabul etmek zorunda kaldım. Bu durumu sosyal medyada da paylaşmıştım. Ben Türkiye'deki yarışmaya kendi kafama göre gitme kararı almış değilim ve zorla da gitmeye çalışmamaktayım. Bu olay üzerine kulüp başkanının da yönlendirmesiyle yarışma için hazırlıklarıma başladım. Bu yüzden herhangi bir ayrıcalık talep ettiğimi düşünmüyorum. Yarışmaya hazırlanmaya başladıktan sonra her şey yolunda gözüküyordu. Ancak yarışmaya 20 gün kala babam adımın milli takım listesinde olmadığını öğrendi. Ben bunu sorgulamaya başlayınca bana TC ile olan ilişkilerimde sorun olduğunu ve KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu'nu ateşe atamayacakları söylendi” dedi. 

"TC ile iletişime geçtim"

Türkiye'deki Federasyonla iletişime geçtiğini belirten Sami Hamidi kendisine herhangi bir sorun olmadığını söylediklerini kaydetti. “Bu olaylar üzerine TC'deki bir kulüp üzerinden yarışmaya girmeyi denedim ama federasyonumuz Türkiye'deki federasyonla bağlantıya geçerek bu kapıyı da bana kapattı” dedi. 

"Elit Spor Kulübü ile ilişkilerimi kestim"

23.08.2015 tarihinden itibaren Elit Spor kulübü ile olan ilişkilerimi kestiğini belirten Hamidi bu yarışmaya gidecek olan sporculara karşı da herhangi bir art niyeti olmadığını vurguladı. “Aksine birlikte antrenman yaptığım arkadaşlarla aynı bayrak altında aynı podyumda ter dökmek benim için gurur verici olacaktır” diyen Sami Hamidi, sponsoru Califorian'a, ailesine ve arkasında durarak kendisini destekleyen arkadaşlarına ve de ülkesine karşı olan sorumluluğu yerine getirebilmek adına elinden geleni yaptığını söyledi. 

"Yıllarca bayrağımızı başarıyla temsil ettim"

“Bayrak konusunda ise yaptıkları yıllarca bayrağını başarıyla temsil etmiş milli bir sporcuya hakarettir” diyen Hamidi bazı olayların çarpıtıldığını ve kendi aleyhine lanse edildiğini söyledi.
Hamidi, “Daha önce Türkiye'deki yarışmada podyuma çıktım. Yarışma öncesi seremonide bayrağımızı benim tutmam söylendi. Bu seremoni yarım saat sürecekti. Rakiplerim bu sürede ısınırken ben ısınamayacaktım ve onlardan geri kalacağım korkusunu yaşadım çünkü bu daha önce Avrupa'da başıma gelmişti. Hocalarımdan sadece ısınmak amacıyla belli bir süreden sonra bayrağı başka bir arkadaşın da tutmasını istedim. Bu kabul görmedi ve bayrağa saygısızlık olarak adlandırıldı. Buna rağmen ben bayrağımızı tuttum. Bu olay yüzünden federasyonumuz bana ceza verdi ve nisandaki yarışmaya katılamadım” dedi. 

"Bayrağa saygısızlık yapmadım"

Bayrağa saygısızlık yapmadığını vurgulayan Hamidi, “Avrupa'daki yarışmada bayrağımız olmadığı için ben kendi elimle çizmiş olduğum bayrağı gururla dalgalandırdım. Buna rağmen beni saygısızlıkla suçluyorlar böyle bir şey söz konusu değildir" dedi.

Destekçileri kampanya başlattı

Destekçilerinin bu olaylar üzerine sosyal medyada kendi adına bir kampanya oluşturduğunu ve bu kampanyanın kısa sürede binlerce insan tarafından desteklendiğini belirten Hamidi, Federasyonun bunu üzerine kendisinin aleyhine yönelik sosyal medyada bir kınama kampanyası başlattığını ve aralarında sevdiği saydığı birçok sporcu ve salon sahiplerinin de olduğu insanlara baskı yapıp aynı metni paylaştırarak karşılık verdiğini söyledi ve bu paylaşımların zorla yaptırıldığını ispatlayabileceğini ifade etti.

"Kariyerim başka ülke adına devam edecek"

Sami Hamidi uzun süredir çok yoğun ve çok disiplinli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ve KKTC adına götürülmediği için de bu yarışmaya başka ülkeler adına katılmak zorunda kalacağını söyledi. 

"Ben KKTC bayrağı ile yarışmak istiyorum"

Hamidi, “Ben KKTC bayrağı ile yarışmak istiyorum. Kendi ülkemi temsil etmek istiyorum. Bu benim en doğal hakkım. Ancak bu olaylar sonrasında maalesef başka ülkeler adına bu yarışmaya katılmak zorunda bırakıldım” dedi.

Diyalog
 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.