1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAMİLE KALINCA, EŞİ TERK ETMİŞ…
HAMİLE KALINCA, EŞİ TERK ETMİŞ…

HAMİLE KALINCA, EŞİ TERK ETMİŞ…

Yanlış iğne yüzünden daha iki yaşındayken yürüme yetisini kaybeden...

A+A-

Yanlış iğne yüzünden daha iki yaşındayken yürüme yetisini kaybeden Yasemin Taş’ın tek bir beklentisi var:
 
HAMİLE KALINCA, EŞİ TERK ETMİŞ… Hayatını tekerlekli sandalyede geçiren ve 18 yıldır KKTC’de yaşayan Yasemin Taş, evlenmiş ve hamile kalmış. Eşi, yürüyemediği ve sorumluluk alamayacağını düşünerek Yasemin Taş’ı hamile haliyle terk etmiş. Yasemin Taş, şimdi 7 yaşındaki oğlu Azad’ı devletten aldığı 900 TL’lik sosyal yardım maaşıyla büyütmeye çalışıyor.

Ayşe GÜRKAN

Yasemin Taş, 2 yaşında geçirdiği hastalık sonucu kendisine yapılan yanlış iğnenin kurbanı olmuş. O günden beri yürüyemiyor. Ama her şeye rağmen hayata olan umudunu asla kaybetmemiş.

Küçük yaşta geldiği ülkemizde liseye kadar okuyup kendine bir yaşam kuran Yasemin, evlenip bir de çocuk sahibi olmuş. Ancak hayatı işte bu noktada çok değişmiş.

Yasemin Taş, hamile olduğunu öğrenen eşi tarafından yürüyememesi ve sorumluluk alamayacağı bahanesiyle terk edilmiş.

Her şeye rağmen oğlu Azad’ı dünyaya getiren Yasemin, 7 yaşında olan oğluyla mütevazı bir hayat sürüyor. Oğluna bağlanan 900 TL’lik sosyal yardım maaşıyla geçinen Yasemin, yaklaşık 18 yıldır KKTC’de ikamet etmesine rağmen hâlâ vatandaş olamamış.

Tüm girişimlerine rağmen hakkı olan vatandaşlığı alamayan Yasemin Taş, sürekli kendisinden prosedür gereği oturum izni istenilmesi ve giriş çıkış yapma zorunluluğu getirilmesinden dolayı çok zorluk yaşadığını anlattı.

Engelli olmasından dolayı uçağa binmekte zorlanan Yasemin Taş, küçük çocuğunu günübirlik başkalarına bırakıp gittiğini, oğluna bağlanan sosyal yardımın üzerinde bilet parası ödemek durumda kaldığını ifade ederek, kendisi için bu durumun hem maddi hem de manevi külfet olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren ile 2-3 hafta önce bin bir zorlukla görüşen ve durumunu bakana anlatan Yasemin Taş, “Bir hafta sonra seni arayacağız” denmesine rağmen halen aranmadığını ifade ederek, bakanın sözünü tutmamasının kendisini çok üzdüğünü vurguladı.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.