1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HAPSE GİTMEMEK İÇİN YALVARDILAR!
HAPSE GİTMEMEK İÇİN YALVARDILAR!

HAPSE GİTMEMEK İÇİN YALVARDILAR!

Denetimler artırıldı!

A+A-

Ülkede izinsiz ikamet ediyorlardı

Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri, ülkemizde kaçak statüde bulunan yabancılara karşı denetimlerini sıklaştırdı. Gazimağusa’nın belirli bölgelerinde önceki gün kontrole çıkan ekipler, ülkemizde yasal statüde olmadıkları anlaşılan biri kadın 2 Nijerya uyruklu şahsı tespit ederek gözaltına aldı. Yapılan kontroller sırasında Oluwawemi Oduntan Awojobi ile Loveth Damilola Bello isimli Nijerya uyruklu şahsı gözaltına alan polis, her iki zanlıyı da cezaevi talebi ile mahkeme huzuruna çıkardı. Mahkeme, zanlıları, sınırdışı işlemleri tamamlanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.

Öğrenci kayıtlarını yenilemediler

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Emin Özbilen, her iki zanlının da 25 Mayıs 2017 tarihinde, KKTC’de izinsiz ikamet ettiği belirlenerek gözaltına alındığını söyledi. Özbilen, zanlılardan Loveth Damilola Bello’nun 22 Ocak 2013 ile 8 mart 2016 tarihleri arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünü ancak o tarihten sonra öğrenci kaydını dondurduğunu ve KKTC’de izinsiz ikamet etmeye başladığını aktardı.

Özbilen, Oluwawemi Oduntan Awojobi’nin de 25 Şubat 2016 tarihinden 7 Mart 2017 tarihine kadar Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünü ancak  o tarihten sonra kaydını yenilemeyerek KKTC’de izinsiz ikamet etmeye başladığını bildirdi. Polis, zanlıların sınır dışı işlemleri tamamlanıncaya kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Hapse gitmemek için yalvardılar

Mahkemede söz alan zanlılardan Oluwawemi Oduntan Awojobi, “Ailem okul paramı gönderdi yaz okuluna gidecem ne olur beni hapse yollamayın” şeklinde konuşurken, kadın zanlı Loveth Damilola Bello, “ülkemdeki aileme ben bakıyorum, finansal sorunlarım olması nedeni ile okulu dondurmak zorunda kaldım, beni hapse yollamayın” dedi.

Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlılardan Oluwawemi Oduntan Awojobi’nin 15, Loveth Damilola Bello’nun ise 10 günü geçmemek şartı ile sınırdışı işlemleri tamamlanıncaya kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.