1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. "HARİKALAR MUTFAĞI”
"HARİKALAR MUTFAĞI”

"HARİKALAR MUTFAĞI”

Devlet Tiyatroları, 2013-2014 tiyatro sezonunun 1’inci tur oyunu; “Harikalar Mutfağı”nı 23 Ocak’ta son kez sahneleyecek.

A+A-

Devlet Tiyatroları, 2013-2014 tiyatro sezonunun 1’inci tur oyunu; “Harikalar Mutfağı”nı 23 Ocak’ta son kez sahneleyecek.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, bakanlığa bağlı Devlet Tiyatroları’nın, Haluk ve Ege Işık’ın yazdığı, Nergül Tuncay’ın yönettiği, müzikal bir oyun olan; “Harikalar Mutfağı”nı son kez 23 Ocak tarihinde saat 20.00’de Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneleyeceğini duyurdu.

Girişin üretsiz olduğu oyunda; Mehmet Samer, Hüseyin Çakırlı, Cevahir Caşgir, Deniz Aslım ve Zehra Evliya rol alıyor.

YOZCU: “ÇOCUKLARINIZLA BİRLİKTE TİYATROYA KOŞUN”

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Hakan Yozcu, KKTC genelinde gösterime giren “Harikalar Mutfağı” adlı oyunu yaklaşık 10 bin öğrenciye sahnelediklerini belirterek, oyunun, büyük beğeni ve ilgiyle karşılandığını ifade etti.

Oyunla ilgili sloganlarının;  “haydi anneler, babalar çocuklarınızla birlikte tiyatroya koşun” olduğunu ifade eden Yozcu, çocukların aileleriyle birlikte tiyatroya gitmeleri ve o hazzı  birlikte yaşamalarını amaçladıklarını kaydetti. Yozcu oyunla ilgili olarak ise şunları kaydetti:

“Oyunumuz, çocuklara, sevgi duymadan, emek harcamadan ve çalışmadan istediklerini elde edemeyeceklerini anlatıyor. Harikalar Mutfağı, çocukları iki aşçının bambaşka renklerle bezeli dünyasına davet ediyor. Son oyunun akşamını halkımıza ve oyunumuzu izleme fırsatı bulamayan tüm öğrencilerimize sunuyoruz. Bunu geleneksel hale getirdik.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.