1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. HASTANEDE ‘ÖZEL’ MUAYENE ÜCRETİ, 80 İLE 150 TL ARASINDA
HASTANEDE ‘ÖZEL’ MUAYENE ÜCRETİ, 80 İLE 150 TL ARASINDA

HASTANEDE ‘ÖZEL’ MUAYENE ÜCRETİ, 80 İLE 150 TL ARASINDA

Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğü tahtında “Özel Hasta Bakma (Ücretler Tarifesi) Kararnamesi” Resmi Gazete’de yayımlandı

A+A-

Emine UYSAL

Kamu hekimlerinin ikinci iş yasağının mahkeme kararının 1 Ağustos’ta uygulamaya girmesiyle sağlıkta yeni düzenlemeler çerçevesinde hazırlanan kararnameye göre, özel hasta bakma hakkı kapsamında ayakta muayene edilen hastalardan 80 TL ile 150 TL arasında muayene ücreti alınacak.

Resmi Gazete’de Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğü tahtında “Özel Hasta Bakma (Ücretler Tarifesi) Kararnamesi” yayımlandı.

maxresdefault-001.jpg

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, “Bakanlık olarak rakamı bizim belirlememiz gerekiyordu. Özelde zaten bu rakamlar uygulanıyordu. Tabipler Birliği’nce belirlenen rakamlar bunlardı. Dolayısıyla bir itiraz söz konusu değildir” dedi.

Devlet hastanesi bünyesine dahil edilen özel sağlık kuruluşlarına, özel hasta bakma hakkı kapsamında ayakta muayene edilecek her hasta için tahsil edilecek muayene ücretinin yüzde 10’u kadar işgaliye ve kullanım ücreti ödenecek.

Ayakta muayene dışında kalan her türlü tıbbi tedavi işlemleri konusunda Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yasası altında yayımlanan Ücret Tarifesi uygulanacak. Devlet hastaneleri bünyesine dahil edilen özel sağlık kuruluşlarına bu işlemler kapsamında ödenecek sarf malzemesi ile sair giderlerin tüzüğe göre tespit edileceği de kararname maddeleri arasında yer alıyor.

Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi (Değişiklik) Tüzüğü de Resmi Gazete’de yayımlandı. Hekimlerin özel hasta bakma hakkında ilişkin kurallar içeren tüzük ekindeki cetvelde, Sağlık Bakanlığı ile özel sağlık kuruluşları/birimleri arasında tesislerin kullanımına ilişkin protokol de yer aldı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum