1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. HAYVANLARIN ÇİLESİ BİTMEDİ!
HAYVANLARIN ÇİLESİ BİTMEDİ!

HAYVANLARIN ÇİLESİ BİTMEDİ!

Hayvanların çilesi bitmedi!

A+A-

KKTC’ye yolcu beraberinde getirilen hayvanlarla ilgili yaklaşık bir yıl önce onaylanan yasayla, sertifikası ve yasaya uygun şekilde ülkeye getirilen hayvanların, Veteriner Dairesi’ne ait karantinada kalmadan ülkeye girişine olanak sağlanırken, sertifikasız gelen hayvanlarla ilgili ise henüz bir çözüm bulunamadı.   Kurallara uymayan şekilde ülkeye getirilen hayvanlar, ülkeye giriş yapamadığı için, Ercan Havalimanı’nın gümrüğüne ait ambarlarda ve kötü koşullarda tutuluyor

Yine Ercan Havalimanı’nda bir haftadır bekleyen bir süs köpeğinin durumu içler acısı. Kutusunun açılıp dokunulması yasak olan köpeğin, hayatta kalması için, yasayı çiğneyen duyarlı gümrük çalışanları, bir haftadır yavru köpeğe burada bakmaya çalışıyor.

Gümrük memurların dahil herkesin kutuyu açıp hayvana dokunması yasak, Veteriner Dairesi de, ülke şartlarına uygun olmadığı için gelip ilgilenmiyor ve gümrük memurlarına ‘ülkeye sokmayın” diyor. Gümrük memurları bu hayvanların sahipleriyle sürekli muhatap olmak zorunda kalıyor. Yasa hayvanın geldiği yere tekrar gönderilmesini ön görüyor ancak her gün aynı yere uçak kalkmıyor. Bu yasayla birlikte tüm sınır kapılarına böyle durumlar için karantina yapılması gerekiyor.

Kıbrıs Gazetesi

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.