1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Hortum Maraş’ı dağıttı
Hortum Maraş’ı dağıttı

Hortum Maraş’ı dağıttı

Gazimağusa’nın Maraş Bölgesi’nde dün öğleden sonra yağmurla birlikte gelen hortum, seraları dağıttı, evlerin çatılarına zarar verdi, dev gibi ağaçları kökünden söktü

A+A-

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’nın Maraş Bölgesi’nde dün öğleden sonra şiddetli yağmurla gelen dev hortum, seraları dağıttı, evlerin çatılarını yerle bir etti, dev ağaçları yerinden söktü. Büyük hasara neden olan hortum, özellikle de Harika Mahallesi ve Anadolu Mahallesi’ni vurdu.

Devrilen dev ağaçlar elektrik tellerine zarar verdi. Bazı sokaklara dün akşam elektrik verilemedi. Hortum nedeniyle birçok vatandaşın evlerinin çatısı zarar görürken, Veysel Karalar, Harun Ersöz, Ali Küçük, Süleyman Dağtepe, Refik Kara ve Oktay Kara’nın seraları büyük zarar gördü. Hüseyin Uysal’a ait makinist garajının çatısını kaldıran hortum, garajda bulunan bir aracın çatısına düşen dev taş da hasara yol açtı. Fikret Koruk’a ait kahvehanenin çinkoları hortum nedeniyle sökülürken, bazı evlerin çardakları tamamen yıkıldı.

Hortuma şahit olan vatandaşlar, 15.20 ve 15.50 saatleri arasında kuzeyden güney istikametine doğru giden hortumun içine aldığı her şeyi yüzlerce metre uzaklığa savurduğunu söyledi. Hortumun kimseye zarar vermemesinin büyük şans olduğunu anlatan vatandaşlar, hortumun güney Kıbrıs’a geçtiğini düşünüyor.

Emekler yerle bir oldu

Maraş’ın Harika Mahallesi’nde seraları bulunan Veysel Karalar, hortum nedeniyle 6 dönümlük domates ekili serasının yerle bir olduğunu söyledi.

Hasarının ilk belirlemelerine göre 200 bin TL’ye yaklaştığını kaydeden Karalar, pazarcılık yaparak hayatını kazandığını, bu hasarın kendisini ve ailesini çok ciddi şekilde etkilediğini söyledi.

Veysel Karalar, zararının devlet tarafından ivedi bir şekilde karşılanmasını talep etti.

Aynı mahallede Refik Kara isimli seracı da, domates ekili 3 serasının hortum nedeniyle tamamen kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Seradan daha bir kez siftah ettiğini, hasara uğrayan seraların ürünlerle dolu olduğunu ifade eden Kara, zararının çok büyük olduğunu ve bu zararın karşılanmasını istediğini ifade etti.

Refik Kara, oğlu Oktay Kara’ya ait 12 tünel, 2 dönümden oluşan kabak serasının da hortum nedeniyle yerle bir olduğunu aktardı.

Acı: Elimizden gelen yardımı yapacağız

Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, bölgede hortumun vurduğu seraların birçoğunu yerle bir ettiğini söyledi.

Dürdane Acı, bazı evlerin çatılarının uçtuğunu kaydetti. Hortum nedeniyle büyük çam ağaçlarının dahi köklerinden söküldüğüne değinen Acı, bazı incir ağaçlarının, hortum nedeniyle bir mahalleden diğer mahalleye uçtuğunu dile getirdi.

Dürdane Acı, Kaymakamlıkları’nın Doğal Afet Bölümü’nün gerekli çalışmalara devam ettiğini ve polisle birlikte rapor tutulduğunu ifade etti.

Yaşanan doğal afet nedeniyle zarara uğrayan vatandaşlara ellerinden gelen yardımı yapacaklarını anlatan Acı, kısa süre içerisinde vatandaşların sorunlarını çözmek istediklerini bildirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.