1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İBRETLİK CEZA!
İBRETLİK CEZA!

İBRETLİK CEZA!

587 grama...

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Atlılar köyü çıkışında geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen ve Arif Kurt ile Soner Öğer isimli sanıkların yakalandığı operasyonla ilgili dava dün sonuçlandı. Mahkeme oybiyliği ile suçlu bulup mahkum ettiği Arif Kurt’a 5 yıl hapis cezası verirken, uyuşturucu maddeyi kendisine temin eden Soner Öğer’i 7 yıl hapse mahkum etti.
Sanıkların haklarında getirilen davaları kabul etmemesi sonucu duruşmaya geçilen davada, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi İddia Makamının sanıklar aleyhine getirdiği tüm davaları makul şüpheden ari olarak ıspatladığını belirterek, sanıkları suçlu bulup mahkum etti. Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanıkların 22 Ocak 2015 tarihinde, Atlılar köyü çıkışında bulunan 587 gram “sentetik cannabinoid” türü maddeyi almak için konu yere gittiklerini, sanık 1 Arif Kurt’un konu uyuşturucu maddeyi almak için araçtan inerek aldığı esnada, pusu görevinde bulunan Narkotik Şube Ekiplerine suçüstü yakalandığını söyledi.

Öğer olay yerinden kaçtı
Sanık 2 Soner Öğer’in durumu farketmesi ile beraber olay yerinden kaçtığını ve olaydan günler sonra Güvercinlik köyünde tespit edilerek tutuklandığını anlatan Mesutoğlu, Öğer’in yakalandığı yerdede cüzi miktarda uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Uyuşturucu suçları açık ara önde
Gazimağusa ve Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin gündeminde uyuşturucu ile ilgili suçların korkutucu bir şekilde açık ara ön sırada olduğuna vurgu yapan Mesutoğlu, bu tür suçlara mahkemelerin hoşgörülü ve tölerans ile yaklaşmasının mümkün olamayacağını dile getirdi. Kimyasal yollarla elde edilen “sentetik cannabinoid” türünün uyuşturucu türlerinin en ağır türleri arasında olduğuna ve insan sağlığına ciddi şekilde zararları olduğuna dikkat çeken Mesutoğlu, ortaokul çağlarına kadar inen  uyuşturucu illeti ile mücadelede tüm birey ve organlara görevler düştüğünü ve bu görevlerin başında denetimlerin armasıyla bir rehabilitasyon merkezinin en kısa sürede hizmete girmesi geldiğine vurgu yaptı.

Öğer’in benzer sabıkası var
Sanıkların konu suçu planlı programlı işlediklerinin aşikar olduğunu ve polisin zamanında tespit edip operasyon yapmaması halinde binlerce kişinin zehirleneceğini belirten Mesutoğlu, sanık 2 Soner Öğer’in benzer suçtan ötürü 2 yıl hüküm giymesine ve şartlı tahliyeden yararlanmasına rağmen kısa bir süre sonra yeniden aynı suçu işlemesinin sanık aleyhine ayrıca ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu ifade etti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.