1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU SON OLSUN!
BU SON OLSUN!

BU SON OLSUN!

Şimdilik serbestler!

A+A-

Tatlısu’da eski eser bulma hayali ile yetkili makamdan izinsiz kazı yapan Erdal Karataş ve Yusuf Özmut şimdilik serbest bırakıldı.
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da devlet arazisi içerisinde eski eser ve altın bulma amacı ile izinsiz kazı yaptıkları sırada polis tarafından suçüstü yakalanan Erdal Karataş ile Yusuf Özmut, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Tatlısu Polis Karakolu’nda görevli polis memuru İsmail Çağrı, zanlıların 15 Nisan 2015 tarihinde saat 23.30 sıralarında Tatlısu’da Üçyol mevkii’nde izinsiz kazı yaptıkları sırada suçüstü tespit edilerek tutuklandıklarını anımsattı. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildiren Çağrı, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların KKTC vatandaşı birer kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi. Eski eser ve altın bulma hayali ile kaçak kazı yaparken suçüstü yakalanan zanlılar, mahkeme tarafından serbest bırakıldıklarını duyunca derin bir oh çekti.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.