1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İFADE GÖNÜLLÜ DEĞİL, TASARIDIR
İFADE GÖNÜLLÜ DEĞİL, TASARIDIR

İFADE GÖNÜLLÜ DEĞİL, TASARIDIR

Eşi Burcu’yu öldüren Özgür Okumuş’un avukatı, meselenin tahkikat subayını sorguladı ve iddialarını ortaya koydu:

A+A-

Sedef BOŞNAK

Kendisini aldattığı düşüncesiyle Gazimağusa’da, Yemen Kahvesi’nde kahvaltıya davet ettiği, 10 yıllık eşi Burcu Okumuş’u öldüren Özgür Okumuş’la ilgili ilk tahkikat duruşması sürüyor.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları huzurunda gerçekleşen dünkü duruşmada, sanığı savunan Avukat İbrahim Demirtaş, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Serhan Bundak’ın 5’inci tanığı olup meselenin tahkikat subaylığını üstlenen Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Polis Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Serkan Bulak’ı istintak etti.

Tanık subaya birçok soru yönelten Avukat İbrahim Demirtaş, tanığa, mahkemeye emare sunduğu ve cinayetin tüm ayrıntılarını anlatan gönüllü ifadenin gönüllü olmadığını iddia etti ve ekledi:

“Müvekkilimden alınan ifade gönüllü değil. İfadeyi, kendiniz tasarladığınız şekilde yazıp, müvekkilime imzalattınız. Özgür Okumuş, olayın hemen akabinde hastaneye kaldırılmıştı. Sizin belirttiğiniz gibi bir ifade vermesine ne sağlığı ne de akli güce uygundu.

Tespitlerinize göre, ‘sanık, cinayeti soğukkanlı ve planlayarak işledi’ dediniz. Bu doğru değildir. Velev ki doğru olsaydı, eşinin de arkadaşı olduğu facebook hesabından gerçekleştireceğini iddia ettiğiniz senaryoyu paylaşmazdı.

Paylaşılan senaryo değil, yalnızca bir şiirdir. Kısacası siz tarafsız soruşturma yapmadınız. Tüm amacınız, sanığı tasarlama unsuruna bağlamaktı. Tarafsız soruşturma yapsaydınız, şiire yorum yapan siz, Burcu Okumuş’un fotoğraflarının ne anlama geldiğini sorgulardınız”.

İddialara “Sizin iddianız” diyerek yanıt veren tanık subay Serkan Bulak ise,Özgür Okumuş’un ifadesinin doktorunun onayı doğrultusunda alındığını ve bu yönde bir raporun olduğunu net şekilde mahkemeye aktardıktan sonra, “Özgür ne söylediyse, aynısını yazdım. Müfettiş Erkan Yahat ve ismini bilmediğim bir de hemşire yanımızdaydı” dedi.

Mahkeme, davayı, kaldığı yerden dinlemek üzere, cuma gününe tehir etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.