1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BENİM SUÇUM YOK"
"BENİM SUÇUM YOK"

"BENİM SUÇUM YOK"

Güney Kıbrıs’ta yaşanan ölümlü trafik kazası ile ilgili taksi şoförü Murat Nurçin konuştu.

A+A-

KKTC’de bir otele ait otomobil ile yolcu taşıyan ve Güney Kıbrıs’ta, Lefkoşa- Larnaka otobanında önceki gün sabah, bir Kıbrıslı Rum’un ölümü ile sonuçlanan trafik kazasında, taksi şoförü Murat Nurçin suçsuz olduğunu açıkladı.

Kıbrıs’a konuşan Nurçin, üç yıldır taksicilik mesleği ile uğraştığını ve ekmeğini bu sektörden kazandığını ifade ederek, kazanın ardından tutuklanmadığını, mahkemeye çıkmadığını, sadece Rum polisine ifade verip KKTC’ye geri döndüğünü söyledi.

Nurçin, Rum polisinin ve savcısının kendisinin suçu olmadığına kanaat getirdiğini belirtti.

Murat Nurçin, kazayla ilgili Kıbrıs Gazetesi’ne şu açıklamayı yaptı:

“Salı günü sabah saat 05.30’da, Lefkoşa- Limasol otobanında kendi şeridimde gidiyorum. Önümde bir motor vardı. Motorun arka lambası düzgün yanmıyordu. Motor sürücüsü, sağ tarafta bulunan hız şeridine geçti. Ben kendi yolumda giderken, motor hız şeridinde sürmeye devam etti. Aracı ben otomatik sürüş moduna koymuştum. Hız şeridinde giden motorun sürücüsü, motorunu aniden arabamın önüne kırdı. Mercedes’lerin S class modellerinde, önüne bir şey atılması halinde ani fren özellikleri vardır. Yoluma ani çıktığı için araç reaksiyon gösteremedi ve motora çarptım.

Çarpmanın etkisi ile motor sürücüsü olan Kıbrıslı Rum yolun sağına düştü. Arabayı en sol olan güvenlik şeridine çektim. Hemen arabamdan çıkarak hız şeridine düşen motor sürücüsünü oradan kurtarmaya gittim. Çünkü sürekli araçlar geçiyordu. Ancak, hareketsiz yatıyordu. Araçlar çok süratli geliyordu. Sürücüyü yolun dışına çekmeye çalıştım ama ağır olduğu için çekemedim. Araçların çok yaklaştığını görünce bana da çarpmamaları için kaçmak zorunda kaldım. En sol şeritteki araç, yerde bulunan adamın üzerinden geçip kaçtı.  Ardından olay yerine Rum polisi ve savcısı geldi. Ölçümlerini yaptı. Sonra bana ‘Senin suçun yoktur. Gerekli prosedürü uygulayacağız. Sadece bize ifade vermen için karakola gelmen gerekir” dediler.

İfadem saat 16.00’da bitti. Ardından bana kimliğimi, ehliyetimi teslim ettiler. Bugün de Rum tarafına girip çıktım. Bir problem yaşamadım.

Yanlış bir şey yapmış olsam, beni bırakmazlardı. Savcı emir vermese beni polis bırakmaz. Ekmeğimi buradan kazanıyorum. Sonuçlar araştırılacak ve eğer kazada bir suçum varsa bile sadece para cezası olacak. Ben mahkemeye bile çıkmadım. Hapis bile yatmayacağım. Olay böyle gerçekleşti.”

Vurup kaçan ikinci araç aranıyor

Öte yandan, Alithia ve diğer gazeteler, Kıbrıslı Türk taksicinin kullandığı aracın geçtiğimiz gün sabah 05:20 sularında, Güney Lefkoşa-Limasol otobanı üzerinde seyretmekte olan 65 yaşındaki bir Kıbrıslı Rum’un kullandığı motosiklete arkadan çarptığını, şahsın hayatını kaybettiğini yazdılar.

Gazete, Rum Polisi Trafik Şube Müdür Yardımcısı Stelios Panayidis’in açıklamasına göre, 28 yaşındaki Kıbrıslı Türk taksici Güney Lefkoşa-Limasol otobanında seyrettiği sırada, 125 cc’lik küçük motosikletiyle önünde gitmekte olan 65 yaşındaki Yorgos Hristodulidis’e çarptı.

Açıklamada, Hristodulidis’in, çarpmanın etkisiyle aracın ön ve arka kısımlarına vurarak yola düştüğü ve büyük olasılıkla başka bir araç tarafından daha ezildiği ifade edilerek, ikinci aracın aranmakta olduğu vurgulandı.

Rum polisinin, var olduğu düşünülen ikinci araç konusunda halktan yardım talep ettiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.